
לביבות דלורית טבעוניותאיך עושים לביבות בלי ביצים? מסתבר שזה ממש לא מסובך: מבשלים דוחן, מוסיפים אליו איזה ירק שרוצים ומקבלים לביבות מזינות וטעימות![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
ממש קל להכיןלביבות: מערבבים ביצה וקמח, וכל ירק שנרצה כבר יידבק. אבל איך מכינים לביבות בלי ביצים? יש כל מיני אפשרויות. אפשר להשתמש בטחינה, בתפוח אדמה מבושל, בעדשים טחונות או בעמילן של דגנים. המצרכים :
אופן ההכנה:1מבשלים את הדוחן: שמים בסיר את הדוחן עם 2 וחצי כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-30 דקות או עד שנגמרים המים. 2מגררים את הדלורית וקוצצים את הבצל. 3מערבבים יחד את כל המרכיבים ולשים את התערובת תוך כדי דחיסה. 4מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות, יוצרים כדורים קטנים ומניחים על נייר האפייה במרווחים אחידים. מועכים את הכדורים קלות כדי לקבל לביבות בעובי כ-1 ס"מ. 5בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ.) אופים את הלביבות במשך כ-30 דקות, עד שמתקבל צבע יפה וזהוב. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! *ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |