מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

לביבות דלורית טבעוניות

איך עושים לביבות בלי ביצים? מסתבר שזה ממש לא מסובך: מבשלים דוחן, מוסיפים אליו איזה ירק שרוצים ומקבלים לביבות מזינות וטעימות

לביבות טבעוניות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

ממש קל להכיןלביבות: מערבבים ביצה וקמח, וכל ירק שנרצה כבר יידבק. אבל איך מכינים לביבות בלי ביצים? יש כל מיני אפשרויות. אפשר להשתמש בטחינה, בתפוח אדמה מבושל, בעדשים טחונות או בעמילן של דגנים.
אחד הדגנים הפחות מוכרים הוא הדוחן, שלו טעם ייחודי ותכונה בולטת - לאחר בישול בהרבה מים הוא נהיה דביק. חשבתי לנצל את התכונה הזאת להכנת לביבות ללא ביצים, וזה אכן עבד. פשוט מבשלים את הדוחן בנפרד, ולאחר מכן מערבבים אותו עם ירק כרצונכם (בכל יחס בו הוא עדיין דומיננטי), מוסיפים איזה עשב תיבול ותבלינים, ויש לכם לביבות טעימות, מזינות וטבעוניות.

המצרכים :

  • 1 כוס דוחן

  • 200 גרם דלורית
  • 1 בצל
  • 1/4 כוס שומשום קלוי
  • 2 גבעולי כוסברה קצוצה
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מבשלים את הדוחן: שמים בסיר את הדוחן עם 2 וחצי כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-30 דקות או עד שנגמרים המים.

2מגררים את הדלורית וקוצצים את הבצל.

3מערבבים יחד את כל המרכיבים ולשים את התערובת תוך כדי דחיסה.

4מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות, יוצרים כדורים קטנים ומניחים על נייר האפייה במרווחים אחידים. מועכים את הכדורים קלות כדי לקבל לביבות בעובי כ-1 ס"מ.

5בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ.) אופים את הלביבות במשך כ-30 דקות, עד שמתקבל צבע יפה וזהוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס טבעוניים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il