מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

עוגת נקטרינות ושקדים

קצת בריאות עם עוגה שלא מכילה מוצרי חלב, ושיש בה ממתיקים טבעיים וקמח כוסמין (או קמח מלא, למי שאוהב לגוון) שתעשה לכם רק טוב. לא רוצים נקטרינות? תחליפו אותן בפירות העונה האהובים עליכם

עוגת נקטרינות ושקדים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

זה הזמן לעשות שימושים שונים בפירות העונה, אפשר לאכול אותם כמו שהם, להוסיף אותם לסלט או פשוט לשלב אותם בעוגה. פשוט תענוג.

המצרכים :

  • 6-7 נקטרינות חתוכות לקוביות (2 כוסות של קוביות נקטרינה)
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס רסק תפוחים
  • 1/4 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס מומס
  • 1/2 כוס דבש או סילאן טבעי
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא (או קמח מלא)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • חופן שקדים שלמים
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים את הנקטרינות, רסק התפוחים, השמן והדבש ומערבבים היטב.

2מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3מוזגים לתבניות אישיות (6 גדולות כמו בתמונה, 8-10 קטנות יותר) או לתבנית מלבנית בגודל בינוני, ומשטחים.

4מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים במשך 20-30 דקות (תלוי בכלי האפייה), עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות
>> המנה הטבעונית של קפה לואיז
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il