מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

קוסקוס עם קולרבי אפוי

ברגע שזורקים קולרבי לתנור עם קצת שמן זית ומלח, הוא הופך להיות ירק שונה לגמרי, שפשוט הולך נהדר עם קוסקוס. שדכו אותו לקוסקוס מלא ותקבלו ארוחת צהרים קלילה ומלאה בדברים שיעשו לכם טוב

קוסקוס עם קולורבי אפוי ועשבי תיבול (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

יש משהו מאוד מיוחד בקולרבי אפוי. הוא כאילו מאבד את מרקמו ואת טעמו והופך להיות ירק אחר - עדין כל כך, טעים כל כך, פשוט תענוג.


קוסקוס מלא לדעתי, הוא אחד הדגנים המלאים שהכי קל לאהוב כי הוא מאוד דומה לקוסקוס הרגיל. מי שרוצה, יכול להחליף כאן את הקוסקוס בבורגול או בקינואה, זה יעבוד מצוין.

המצרכים :

  • 3 קולרבי קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3/4 כוס קוסקוס מלא
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה גס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/4 לימון קצוץ על קליפתו

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן.

2מערבבים את קוביות הקולרבי עם כף שמן ומעט מלח ואופים בתנור כ-20 דקות.

3מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את הקוסקוס יחד עם עשבי התיבול. מערבבים כ-2 דקות, מוסיפים את הקולורבי, מלח ופלפל ומערבבים במשך 2 דקות נוספות.

4מסירים מהאש, מוסיפים את הלימון, מערבבים ומגישים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל שעועית צהובה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il