מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

מעדן חלב בטעם שוקולד - בלי חלב

הדני הטבעוני הראשון: מכינים סירופ שוקולד פשוט, שאין בו לא חלב ולא ביצים, ומוסיפים אצה מיוחדת שלא משפיעה על הטעם אבל מייצבת את המרקם. התוצאה: פודינג שוקולד טעים

מעדן שוקולד טבעוני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

נעים מאוד, אגר-אגר. אגר-אגר, למי שלא מכיר, היא אצה שמתפקדת כמו ג'לטין - רק מן הצומח. השימוש בה לא משפיע על הטעם של האוכל, אלא רק על המרקם שלו. במתכון הזה, למשל, הכנתי סוג של סירופ שוקולד, שבעזרת האגר-אגר הוא מתייצב והופך להיות מין מעדן שוקולד טבעוני.

לא חייבים לשים את המעדן במקרר - הוא מתייצב גם בטמפרטורת החדר.

המצרכים (2 מנות):

  • 1 פחית חלב קוקוס (או נוזל קוקוס אומי קוקוס אבל לא קרם קוקוס)

  • 1/4 כוס קקאו

  • 1/2 כוס סילאן טבעי ללא סוכר

  • 1/4 כוס ממרח שקדים

  • 2 כפות שבבי אגר אגר

אופן ההכנה:

1מערבבים בסיר קטן את כל המרכיבים, ומביאים לרתיחה עדינה מאוד.

2מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד 5-10 דקות, עד שהשבבים הופכים שקופים.

3מסננים, מעבירים לכלים אישיים קטנים ומצננים. שומרים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו טחינה אדומה שילדים אוהבים

>> לכל המתכונים של "באה בריא"

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il