פירה הוא אחת התוספות הכי פופולריות, אצל ילדים ובכלל – למעשה, לפעמים זה מרגיש כאילו הוא נולד רק בשביל לשמש מצע למנה עיקרית עם רוטב. באנגלית המילה פירה (puree) מכוונת לכל סוגי המחיות, ורק בעברית כשאומרים "פירה" ברור לכולם שמתכוונים למחית תפוחי אדמה.

פירה כרובית וכרישה (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
פירה כרובית וכרישה. יוצאים מהקופסה של תפוחי האדמה (סטיילינג וכלים: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

לאלה שלא יודעים, חשוב לי לומר שתפוחי אדמה הם לא ירק מזין במיוחד. הם מאוד עמילניים, יש להם ערך גליקמי גבוה מאוד, ואם אפשר להעשיר את הפירה בירקות אחרים ומזינים יותר – בהחלט כדאי.

מחפשים רעיונות לפירה הבא? לא חסר: בטטה תיתן לו טעם מתוק וטעים וגם צבע כיפי, סלק יעניק לו צבע לא שגרתי וגם טעם ייחודי וערכים תזונתיים, ארטישוק ירושלמי אמנם לא זמין כל השנה, אבל כשהוא ישנו הוא פשוט מעדן, ואפונה נותנת גם צבע וגם טעם מיוחד ומתקתק. איך מכינים? ממש בקלות: מבשלים או מאדים את הירק (מבחינה בריאותית האידוי עדיף), מועכים או מרסקים, ומתבלים. זהו. הדבר היחיד שצריך להישמר מפניו הוא המרקם – שלא יצא מימי מדי. לצורך כך אפשר להעמיד את הירקות להגיר מעט מהנוזלים או לסחוט אותם מעט לפני המעיכה.

פירה כרובית וכרישה

המרכיבים:
1 כרובית, מפורקת לפרחים
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסה
1-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר עם מעט מים או בכלי לאידוי מאדים את הכרובית, תפוח האדמה והכרישה עד לריכוך מלא, מסננים ושומרים את המים.

2. ממתינים כ-30 דקות, מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את שמן הזית והתבלינים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. אם המרקם קשה מדי ניתן להוסיף בהדרגתיות ותוך ערבוב ממי הבישול ששמרנו.

3. טועמים ומתקנים תיבול.

צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

>> בשבוע שעבר הכנו דייסה שגם גדולים אוהבים

>> ואם אתם רק בקטע של פאן, הנה סוכריית דובי של 12 קילו