קציצות בקר, יש יותר טעם של בית מזה? האמת היא שאני לא גדלתי בבית שבו היו קציצות בקר ולכן בשבילי אלה טעמים חדשים יחסית, אבל אין ספק שכל אמא טרייה שאני מדברת איתה מספרת לי בהתרגשות על הפעם הראשונה שהכינה קציצות, כעל הפעם הראשונה שהיא הרגישה כ"אמא". כי קציצות זה אחד הדברים שאמא עושה עבור הילדים שלה.

לכל אמא קציצות קצת שונות. יש את המטוגנות ויש אלה שבושלו ברוטב. כמובן שמבחינה בריאותית כדאי לבשל את הקציצות ולא לטגן אותן. אז הנה מתכון של קציצות ברוטב, די פשוט, בלי תוספת של פירורי לחם או חלה ובלי תוספת שמן. ברוטב עצמו הוספתי מעט חלב קוקוס (פרווה כמובן), שנתן טוויסט מענין למנה. למי שלא מתאים טעם של חלב קוקוס יכול פשוט לוותר עליו.

קציצות בקר ברוטב (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
קציצות בשר ברוטב. אוכל של אמא משודרג בריאותית | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

ואם כבר עושים מזה ארוחה, אז למה לא לזרוק גם כמה ירקות לרוטב? אני שמתי תפוחי אדמה וגזרים, אבל כל ירק אחר יכול להשתלב בברכה: בצל, בטטה, סלרי, קולורבי, שורשים למיניהם ועוד.

קציצות בקר ברוטב

המרכיבים:
לרוטב:
4-5 כוסות מים
1/2 כוס חלב קוקוס
100 גרם רסק עגבניות טבעי לא ממותק (קופסה קטנה)
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל

לקציצות:
500 גרם בשר בקר רזה טחון
1 בצל יבש חתוך גס
1 גזר חתוך גס
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה (לא חובה)
1 ביצה טרופה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור

לתוספת בסיר:
3-4 תפוחי אדמה חתוכים גס
3-4 גזרים חתוכים גס

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר בינוני-גדול את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.

2. בינתיים מכינים את הקציצות: מעבדים במעבד מזון את הבצל, הגזר ועשבי התיבול.

3. בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר עם תערובת הבצל והגזר ועם התבלינים.

4. בידיים רטובות לשים היטב, יוצרים קציצות בגודל כדור פינג-פונג, מכדררים ומניחים בעדינות בזו אחר זו את הקציצות בסיר הרוטב הרותח.

5. לאחר שמניחים את כל הקציצות מחכים שהרוטב יגיע שוב לרתיחה והופכים אותן (במידה והרוטב לא מכסה את הקציצות מלמעלה).

6. מוסיפים את תפוחי האדמה והגזרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה במשך 40 דקות.

7. מומלץ להגיש על מצע של דגן מלא (בתמונה - קינואה).

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו מרק ארטישוק ירשולמי ואפונה
>> השף שאול בן אדרת מכין מטעמים מרשימת הקניות של האח הגדול