מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

באה בריא: פשטידת בצל ובטטה

מתכון פשוט וקל שהתחיל כאלתור מוחלט והתגלה כהצלחה גדולה. פחות מ-10 דקות עבודה, ולתנור

הקישור הועתק

גם כשאין לי כלום בבית, בדרך כלל עדיין יש לי בצל ובטטות, ביצים, קמח ושמן. ככה נולד המתכון הזה, שהתחיל כאלתור מוחלט והתגלה כהצלחה גדולה. לזה אני קוראת מתכון מזווה טוב. מדובר במתכון קל מאוד להכנה, פחות מ-10 דקות והוא בתנור - שזה תמיד יתרון.

פשטידת בצל ובטטה
פשטידת בצל ובטטה. מתכון מזווה מעולה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

בפשטידה הזו אין מוצרי חלב, כך שהיא מתאימה לרגישים לקזאין או ללקטוז, אפשר לשלב אותה בארוחה בשרית והיא טובה למי שמצונן או נמנע ממוצרי חלב מכל סיבה אחרת. את הקמחים אפשר להמיר בקמח קינואה או קמח אורז מלא, ואז תתקבל פשטידהללא גלוטן.

פשטידת בצל ובטטה

המרכיבים:
3ביצים
1 בטטה גדולה מגוררת
4 בצלים חתוכים בינוני
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים
1 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס קמח שיפון או קמח מלא
1 כוס קמח כוסמין או קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1.5 כפיות מלח
מעט קינמון (לפי הטעם, אפשר גם לוותר)
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. טורפים את הביצים, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים רק עד שנוצרת בלילה אחידה (מומלץלא לערבב יותר מדי).

3. משטחים בתבנית משומנת קלות ואופים במשך כ-30 דקות או עד שהחלק העליון משחים.

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

מצאתם טעות לשון?