אוכל
אוכל

פאד קפאו

רוצים להתחיל להיפרד מהג'אנק ולעבור לתזונה כמו שצריך? המנה הזאת יכולה להיות הסיפתח המושלם: גם אורז, גם בשר, גם טעמים תאילנדיים מהממים וגם שעה הכנה כולל הכל

|mako אוכל| פורסם07:31
פאד קפאו (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל
Rating:4.7108reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

  • כוס אורז פרסי (אפשר להמיר באורז בסמטי, ואפילו באורז מלא. במקרה כזה המנה תצא יותר מזינה אך פחות תאילנדית)
  • 500 גרם בשר בקר טחון גס או קצוץ בסכין (צלעות או צוואר)
  • 6 בצלי שאלוט
  • 3 שיני שום
  • 1 פלפל צ'ילי אדום
  • 1 פלפל צ'ילי ירוק
  • 15 יחידות לוביה או שעועית ירוקה
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 5 כפות שמן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב דגים תאילנדי
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח
  • חופן עלי בזיליקום

להגשה:

  • בוטנים מטוגנים
  • ביצת עין
  • עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה.

2פורסים דק את בצלי השאלוט והשום. פורסים גם את הפלפלים, השעועית והבצל הירוק.

3מחממים שמן בווק ומטגנים את השאלוט והשום עד להשחמה. מוסיפים את הצ'ילי והלוביה ומטגנים עוד 3 דקות.

4מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא מחליף את צבעו.

5מוסיפים את הסויה, רוטב הדגים הסוכר החום והמלח ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק והבזיליקום ומערבבים.

6להגשה: מסדרים בצלחת שליש מהאורז ועליו שליש מתערובת הבשר. מניחים את ביצת העין ומפזרים כוסברה ובוטנים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il