אוכל
אוכל

חטיף חומוס מתוק, חריף ומלוח

הילד שוב מבקש חטיף תעשייתי שמעמיס עליכם רגשות אשם? לא עוד: פנו לעצמכם קצת זמן איכות הילדים וצרו יחד איתם את אחד החטיפים הכי ממכרים שנתקלנו בהם לאחרונה

|mako אוכל| פורסם07:08
חטיף חומוס מתוק-חריף-מלוח (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל
Rating:4.3143reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (3 מנות):

  • 2 כוסות חומוס יבש (שהושרו לילה או לפחות 8 שעות)
  • שליש כוס שמן זית
  • שליש כוס סילאן
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • כפית וחצי צ'ילי יבש
  • כפית סחוג או חצי פלפל צ'ילי קצוץ דק דק
  • כף מלח גס

אופן ההכנה:

1מסננים את גרגירי החומוס ומבשלים בסיר עם מים טריים עד שהם מוכנים לאכילה (כ-40-50 דקות, תלוי כמה הם טריים וכמה זמן הם הושרו. שימו לב לא לבשל אותם יותר מדי, שלא יתפרקו). מסננים היטב ומצננים.

2מחממים תנור ל-200 מעלות.

3מערבבים יחד בקערה את כל שאר החומרים.

4מעבירים את גרגירי החומוס לקערה ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

5אופים כ-20 דקות, מוציאים, מערבבים בעדינות ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות לפחות (שימו לב שהגרגירים לא נשרפים).

6מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.

>> בפעם שעברה הכנו קובה בסנייה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il