אוכל
אוכל

תבשיל כרובית ותפוחי אדמה

ההשראה לתבשיל הזה היא האלו גובי (תפוח אדמה וכרובית, בהתאמה) ההודי. ההבדל הוא שפה מה שהופך את הרוטב לסמיך ועשיר הוא מחית של אפונה – שמוסיפה על הדרך עוד שכבה של טעמים והרבה הרבה בריאות

|mako אוכל| פורסם07:49
תבשיל כרובית ותפוחי אדמה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל
Rating:4.4106reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • שלושת רבעי כוס אפונה יבשה, מושרית ללילה במים
  • כרובית, מפורקת לפרחים
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • שמן זית
  • כפית זרעי חרדל
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק מאוד
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית עד כפית פפריקה מעושנת
  • מלח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-220 מעלות.

2מסננים את האפונה, מעבירים לסיר קטן ומבשלים עם כ-3 כוסות מים 45 דקות, או עד שהאפונה רכה ומתפוררת. מרסקים את האפונה עם כוס אחת ממי הבישול ושמים בצד (שומרים את שאר נוזלים, למקרה שהתבשיל יהיה סמיך מדי).

3מערבבים בקערה רחבה את הכרובית ותפוחי האדמה עם מעט שמן זית. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה וצולים בתנור עד לצריבה – כ-15-20 דקות.

4מחממים היטב סיר רחב וגדול. מוסיפים 3 כפות שמן זית ואת זרעי החרדל. מערבבים היטב. מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והתבלינים, מערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לאדות עד שהבצל מתרכך.

5מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הירקות שנצלו בתנור ומערבבים היטב. מוסיפים את רסק האפונה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כך כ-5 דקות. מוודאים שתפוחי האדמה רכים, טועמים ומתקנים תיבול.

6מומלץ להגיש עם חצי לימון ועלי כוסברה טריים.

* שימו לב, ככל שהתבשיל "יעמוד" עמילני האפונה ותפוחי האדמה יסמיכו אותו. זכרו שתמיד אפשר לדלל אותו במי הבישול של האפונה.

>> בפעם שעברה הכנו שעועית לבנה ברוטב עגבניות ביתי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il