אוכל
אוכל

קציצות עדשים אדומות

החגים נגמרו, החיים התחילו, ושוב אנחנו מוצאים את עצמנו במחשבות מה אפשר לעשות כדי להיות אנשים טובים ובריאים יותר. אז התשובה מתחילה בקציצות העדשים האלה, שיעשו לכם חשק להתחיל לאכול בריא, אפקטיב אמידיאטלי

|mako אוכל| פורסם07:20
קציצות עדשים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.2128reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לכ-20 לביבות:

  • 2 כוסות עדשים אדומות
  • 1 בצל בינוני
  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • 20 עלי נענע
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס
  • חצי כוס קוואקר או פירורי לחם (אפשר בתוספת שומשום או שבבי צ'יפס)
  • 3 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט שמן, לאפייה

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים במים רותחים 20 דקות, מסננים היטב ומעבירים לקערה לצינון.

2בזמן שהעדשים מתבשלות מגררים את הבצל ותפוח האדמה בפומפייה ומסננים מנוזלים, וקוצצים דק את הנענע והפטרוזיליה.

3מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה, להתמזגות הטעמים.

4מחממים תנור ל-200 מעלות.

5מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים עליו מעט שמן. יוצרים בעזרת ידיים רטובות לביבות שטוחות ומסדרים על נייר האפייה. מברישים את חלקן העליון של הלביבות בשמן בעזרת מברשת סיליקון.

6אופים 25-30 דקות, עד להשחמה (לחלופין, אפשר לטגן את הלביבות במחבת טפלון עם מעט שמן).

* אפשר להגיש עם מטבל יוגורט או עם ירקות חתוכים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il