
מג'דרה בורגולשנים נשבענו שמג'דרה עם אורז זה הדבר הכי טעים שיכול להיות, אבל אז החלטנו לנסות את גרסת הבורגול המפורסמת לא פחות. התוצאה: מאכל ממכר שמשתדרג עם קצת יוגורט או טחינה מעל וסלט עשבים קצוצים ליד![]() צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל |
המצרכים (3 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את הבורגול בקערה עם הרבה מי ברז. מסננים אחרי כשעה. 2מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 10 דקות עד שהעדשים במצב אל דנטה. מסננים ושומרים את המים (לא לוותר על שלב זה). 3מטגנים בסיר רחב את קוביות הבצל עם שמן הזית לקבלת בצל שחום ורך. מתחילים עם להבה גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים (זהירות לא לשרוף אותו) תוך כדי שמערבבים מדי פעם. כעבור 5 דקות מנמיכים ללהבה בינונית/נמוכה ומטגנים עד שכל הבצל חום ורך (בערך כ-20 דקות). 4מוסיפים לסיר את הבורגול, העדשים, הבהרט והמלח ומערבבים היטב. 5מוסיפים כוס ורבע ממי הבישול של העדשים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה כ-10 דקות. 6פותחים ומאווררים בעזרת מזלג. סוגרים וממתינים עוד כ-5 דקות. 7מוסיפים את הצנוברים הקלויים, מערבבים ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |