אוכל
אוכל

סלט עדשים ירוקות ודלעת ערמונים

אמנם פברואר כרגע, אבל תסתכלו רגע החוצה, זה כנראה היום הכי חם בחורף הנוכחי. בדיוק מהסיבה הזו החלטנו להתפנק ולפנק הפעם עם סלט מרענן וכיפי שידרוש מכם חצי שעת עבודה בלבד

|mako אוכל| פורסם07:42
סלט עדשים ירוקות ודלורית (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל
Rating:2.516reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • 1 דלעת ערמונים
  • שמן זית לריסוס
  • 200 גרם עלי בייבי
  • כוס עדשים ירוקות, אחרי בישול
  • רבע ראש כרוב סגול, פרוס דק
  • חצי אבוקדו, פרוס דק

לרוטב:

  • 2 כפות טחינה גולמית
  • מיץ מלימון שלם
  • רבע כפית מלח
  • שמינית כפית כמון
  • חצי כפית אבקת שום
  • 4 כפות מים קרים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

2פורסים את הדלעת לרוחבה, לעיגולים ברוחב של כחצי ס"מ.

3מרססים קצת שמן על נייר הפרגמנט, מניחים את פרוסות הדלוריות ומרססים שמן זית גם עליהן. ממליחים את הדלעת וצולים בתנור כרבע שעה או עד שהיא משחימה.

4מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערית קטנה את כל חומרי הרוטב, עד שמתקבלת תערובת הומוגנית וחלקה (אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות מים אם רוצים לדלל את הרוטב קצת יותר).

5מניחים בצלחת גדולה את עלי הבייבי ורצועות הכרוב הסגול. מפזרים מעל את העדשים הירוקות ומערבבים.

6מניחים מעל העלים והעדשים את הדלורית הצלויה והאבוקדו, מוסיפים את הרוטב ומגישים.

>> בפעם הקודמת הכנו סלט גריסי פנינה וכרובית מתובלת

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il