אוכל
אוכל

המבורגר שעועית אדומה ופטריות

אם יש משהו שבאמת קשה למצוא זה המבורגר טוב בלי בשר. למה לכם לאכול אחד כזה, אתם שואלים? ובכן, אנחנו ממליצים לכם להשאיר את הדעות הקדומות מאחור ולנסות משהו חדש, בריא ושונה

|mako אוכל| פורסם07:17
המבורגר שעועית אדומה ופיטריות (צילום: נטע ליבנה, mako אוכל)
צילום: נטע ליבנה, mako אוכל
Rating:3.9146reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 230 גרם (סלסילה קטנה) פטריות טריות, חתוכות לפרוסות
  • 340 גרם (2 כוסות) שעועית אדומה, מבושלת
  • חצי כפית מלח
  • פלפל שחור
  • כפית כמון
  • כפית שום גבישי
  • חצי כפית אבקת צ'ילי
  • כפית כורכום
  • 6 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים, מוקצפות קלות
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1מחממים שמן במחבת בינונית, מוסיפים פנימה את הבצל ומטגנים כ-2-3 דקות.

2מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן עד שהן מגירות נוזלים ומתכווצות. מורידים מהאש ומניחים בצד.

3מועכים בקערה גדולה את השעועית האדומה בעזרת מזלג. מוסיפים לשעועית את תערובת הבצל והפטריות והתבלינים, ומערבבים עד לאיחוד.

4מוסיפים את פירורי הלחם והביצים ומערבבים היטב.

5יוצרים מהתערובת 6 קציצות שוות בגודלן. מניחים על צלחת ומעבירים למקפיא ל-45 דקות.

6מחממים שמן במחבת עבה ומטגנים כל קציצה כ-3-5 דקות על אש בינונית או עד להשחמה. הופכים את הקציצות ומטגנים עד להשחמה.

* מומלץ להגיש את הקציצה חמה בתוך לחמנייה עם עלי בייבי, עגבנייה פרוסה, בצל סגול, קטשופ וחרדל.

>> בפעם שעברה הכנו פטאייר מנגולד ועדשים

נראה אתכם מנחשים כמה גרעיני פופקורן יש בצנצנת!

>> מתכונים לחנוכה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il