אוכל
אוכל

אורז מלא עם עגבניות ואפונה

האורז הזה מגניב אותנו במיוחד, כי הוא מבושל בילט אין עם רוטב העגבניות. אנחנו הכנו רוטב שדורש טיפה תכנון (אבל היי, הנה קיבלתם מתכון קטן לרוטב מהיר שתמיד טוב שיהיה במקרר), אתם מוזמנים להשתמש בכל רוטב אחר

|mako אוכל| פורסם07:23
אורז מלא עם עגבניות ואפונה (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל
Rating:4.2239reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לאורז:

  • 2 כפות שמן זית
  • כוס וחצי אורז מלא עגול
  • כוס אפונה קפואה
  • כפית וחצי עד 2 כפיות מלח
  • 3 כוסות מים
  • כוס וחצי רוטב עגבניות

לרוטב העגבניות:

  • 6 עגבניות בשלות
  • 3 שיני שום, קלופות

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הרוטב: מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. מסדרים את העגבניות בתבנית וצולים כ-10 דקות, עד שרואים שהקליפה נסדקת ונפרדת בקלות מהעגבנייה. מוציאים ומצננים.

2מקלפים את העגבניות בעזרת האצבעות וחותכים לחצאים או רבעים. מרסקים את העגבניות והשום בעזרת בלנדר מוט לקבלת רוטב אחיד.

3האורז: מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית והאורז. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות (שימו לב לא לשרוף את האורז). מוסיפים את האפונה והמלח ומערבבים היטב.

4מוסיפים את המים ורוטב העגבניות, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.

5מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים כ-50 דקות עד שכל הנוזלים נספגים באורז והוא מוכן לאכילה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il