1מתחילים עם הרוטב: מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. מסדרים את העגבניות בתבנית וצולים כ-10 דקות, עד שרואים שהקליפה נסדקת ונפרדת בקלות מהעגבנייה. מוציאים ומצננים.
2מקלפים את העגבניות בעזרת האצבעות וחותכים לחצאים או רבעים. מרסקים את העגבניות והשום בעזרת בלנדר מוט לקבלת רוטב אחיד.
3האורז: מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית והאורז. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות (שימו לב לא לשרוף את האורז). מוסיפים את האפונה והמלח ומערבבים היטב.
4מוסיפים את המים ורוטב העגבניות, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
5מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים כ-50 דקות עד שכל הנוזלים נספגים באורז והוא מוכן לאכילה.