אוכל
אוכל

לביבות עדשים אדומות

עוד שנייה מגיע חנוכה ואיתו נשלפות המחבתות, שלא לדבר עם הסירים עמוקי השמן. אז מה, האם נידונו בכל חנוכה מחדש למלא את הגוף בצרות צרורות? התשובה היא לא, ממש לא, והלביבות האלה הן ההוכחה הנחרצת לכך

|mako אוכל| פורסם07:22
קציצות עדשים אדומות (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל
Rating:481reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (25 מנות):

  • 1 כוס עדשים אדומות
  • 1 פלפל צ'ילי טרי
  • 1 בצל בינוני
  • חצי כפית מלח
  • 1 כפית אבקת קארי
  • שלושת רבעי כוס כוסברה קצוצה דק
  • חצי כוס קמח אורז
  • רבע כוס פירורי לחם (לקציצות ללא גלוטן אפשר להמיר ברבע כוס קמח אורז)
  • 3 ביצים
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1שמים את העדשים האדומות בקערה ויוצקים מעל מים רותחים. משרים את העדשים במים הרותחים לפחות חצי שעה. מסננים.

מתכונים ללביבות

מתכונים לסופגניות

2קוצצים דק את הצ'ילי והבצל ומעבירים לקערה נקייה. מוסיפים את העדשים, התבלינים, הכוסברה, הקמח ופירורי הלחם, ומערבבים היטב.

3טורפים בקערה את הביצים ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב את כל המסה ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.

4מחממים שמן זית במחבת (כפית לכל סבב טיגון), ובעזרת 2 כפות או עם ידיים רטובות יוצרים קציצות ומניחים במחבת.

5מטגנים כ-3-5 דקות מכל צד ומגישים.

* אפשר להגיש את הקציצות עם צ'אטני ירוק.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il