1שוטפים את העדשים, מעבירים לסיר גדול וממלאים בהרבה מאוד מים. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
2מוסיפים את הקינואה לסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות (שימו לב, אנחנו מבשלים פה את הקינואה כמו פסטה ולא כמו אורז, כלומר בהרבה מים רותחים). טועמים את העדשים והקינואה, ואם הן מוכנות מסננים מיד. בסלט הזה אנחנו לא רוצים שהן יהיו מבושלות מדי ומתפוררות, אלא שתישאר בהן מידה של פריכות.
3בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר, החמוציות והאגוזים ומטגנים עוד 5-10 דקות תוך ערבוב.
4מערבבים את העדשים, הקינואה ותערובת הבצל בקערה. מוסיפים את הכוסברה, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים שוב. טועמים ובודקים תיבול. אם צריך, מוסיפים עוד שמן זית, מיץ לימון או מלח.