אוכל
אוכל

סלט עדשים וקינואה בסיר אחד

מתבאסים ללכלך שני סירים בשביל ארוחה אחת? אין שום סיבה לעשות את זה: פשוט מבשלים את העדשים והקינואה ביחד (קודם את העדשים, ואז מוסיפים קינואה) וממשיכים משם. במחבת ליד תמצאו את הבצל המטוגן ושאר ההפתעות

|mako אוכל| פורסם07:25
בורגול עם עדשים כתומות או חומות, אגוזי מלך וחמוציו (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.399reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • כוס עדשים ירוקות
  • כוס קינואה
  • שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 2 גזרים, מגוררים גס
  • חצי כוס חמוציות
  • חצי כוס אגוזי מלך, שבורים גס
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1שוטפים את העדשים, מעבירים לסיר גדול וממלאים בהרבה מאוד מים. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.

2מוסיפים את הקינואה לסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות (שימו לב, אנחנו מבשלים פה את הקינואה כמו פסטה ולא כמו אורז, כלומר בהרבה מים רותחים). טועמים את העדשים והקינואה, ואם הן מוכנות מסננים מיד. בסלט הזה אנחנו לא רוצים שהן יהיו מבושלות מדי ומתפוררות, אלא שתישאר בהן מידה של פריכות.

3בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר, החמוציות והאגוזים ומטגנים עוד 5-10 דקות תוך ערבוב.

4מערבבים את העדשים, הקינואה ותערובת הבצל בקערה. מוסיפים את הכוסברה, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים שוב. טועמים ובודקים תיבול. אם צריך, מוסיפים עוד שמן זית, מיץ לימון או מלח.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il