
עלי גפן ממולאים אורז ועשבי תיבולעלי גפן הם סוג של ריפוי בעיסוק, ולכן אין להם עיתוי מתאים יותר מחגי תשרי הבלתי נגמרים. המתכון הזה יספק לכם שעה ומשהו של רוגע צרוף, שבסופה יחכה לכם סיר דחוס ומלא בריאות של ממולאים קטנטנים וטעימים רצחרעות עזר-אסרף|mako אוכל| פורסם20/09/1807:29 ![]() צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל |
המצרכים :
למילוי:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי. 2אם משתמשים בעלי גפן טריים - חולטים אותם 3 דקות במים רותחים, מעבירים למי קרח ומניחים על מגבת לייבוש; אם משתמשים בעלי גפן משומרים - משרים אותם במים חמים 10 דקות, שוטפים וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים, כדי להיפטר מהמליחות המיותרת. מניחים על מגבת לייבוש. 3ממלאים את עלי הגפן: מניחים עלה אחד כשצידו המחוספס פונה למעלה ומניחים כפית אחת מהמילוי. מקפלים את שני צידי העלה כך שיכסו את המילוי, מגלגלים כלפי מעלה וסוגרים את העלה. חוזרים על הפעולות עם כל העלים. פורשים את העלה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל מניחים מהמלית (אנחנו מעדיפים כמות קטנה יותר מזו שבתמונה)|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל מקפלים מהצדדים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל ומגלגלים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל4מסדרים את עלי הגפן הממולאים בצפיפות בסיר. 5מערבבים בקערה את רכז הרימונים, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח ומוסיפים מים (הכמות הכוללת צריכה לכסות את עלי הגפן). מערבבים שוב ויוצקים על העלים הממולאים. 6מניחים על עלי הגפן צלחת (ממש בתוך הסיר), כדי שלא יצופו. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |