אוכל
אוכל

מרק כתום קצת אחר

אנחנו יודעים, גם לכם יש את המתכון המושלם למרק כתום שמלווה אתכם כבר שנים. למרות זאת, תנו לנו להציע לכם משהו טיפה שונה: כל הכתומים המוכרים אמנם כאן, אבל הפעם הם מגיעים עם תוספות מעניינות במיוחד

|mako אוכל| פורסם07:21
מרק כתום קצת אחר (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל
Rating:4.7116reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות בינוניות (3 כוסות בערך)
  • 1 בטטה בינונית, קלופה ומגוררת גס
  • 1 גזר גדול, מקולף ומגורר גס
  • כוס וחצי עדשים כתומות
  • 2 כפיות מלח
  • ליטר וחצי מים
  • 4 שיני שום
  • 1-2 כפות ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
  • חופן עלי כוסברה, קצוצים גס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים את השמן. מוסיפים את הבצל והירקות הכתומים. מערבבים ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות.

2מוסיפים את העדשים והמלח ומערבבים.

3מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-20 דקות.

4קוצצים דק (לכדי משחה) את השום, הג'ינג'ר והלימון הכבוש, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים גם את עשבי התיבול הקצוצים וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

* העדשים ממש נמסות ומסמיכות את המרק. במידה ויוצא לכם תבשיל, אל תהססו להוסיף מים בהדרגה לדרגת הסמיכות הרצויה לכם.

* מי שאוהב טעם לימוני מודגש יכול להוסיף מיץ מחצי לימון לפני ההגשה.

>> בפעם הקודמת הכנו קציצות אורז ותירס

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il