אוכל
אוכל

סלט קטניות מונבטות עם שומר צלוי

סוף סוף הנבטנו קטניות (איזה פלא! כיף גדול!), ועכשיו אנחנו צריכים מתכון ששווה אותן. למשל - סלט עם פלחי שומר צלויים ברוטב הורס של תפוז וצ'ילי. 20 דקות עבודה ויש לכם סלט טעים אש שכולו בריאות בקלי קלות

|mako אוכל| פורסם07:02
סלט קטניות מונבטות ושומר (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל
Rating:416reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • רבע כוס עדשים מנומרות
  • רבע כוס שעועית מאש
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מתפוז אחד
  • זסטים מתפוז אחד (רצועות מקליפת התפוז)
  • חצי צ'ילי אדום, קצוץ דק (למי שאוהב פיקנטי)
  • כפית דבש או סילאן
  • 4 יחידות שומר
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס גס
  • חופן עלי מיזונה וטאטסוי (או פשוט עלי בייבי)

אופן ההכנה:

1מתחילים בהנבטת הקטניות: משרים את העדשים והמאש במים 24 שעות. מסננים, מסדרים בכלי רחב ומכסים במגבת לחה או בניילון נצמד מחורר בסכין. מניחים על השיש. פעמיים ביום מרטיבים במעט מים את הקטניות, מנערים קלות ומכסים שוב - וכך עד שהקטנייה נובטת. מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר עד שבוע. שימו לב - ככל שחם יותר, הקטניות ינבטו מהר יותר. חשוב להשתמש בקטניות טריות.

2להכנה המנה: מחממים תנור ל-220 מעלות.

3מערבבים בקערה קטנה או בצנצנת את שמן הזית, מיץ התפוזים, הזסטים, הצ'ילי והדבש או הסילאן.

4חותכים את השומרים ל-6 פלחים כל אחד ומערבבים עם הרוטב בקערה רחבה.

5מסדרים את פלחי השומר בשכבה אחת על תבנית גדולה עם נייר אפייה. שופכים את הרוטב, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי וצולים כ-20 דקות.

6מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

7מעבירים את השומרים ואת הנוזלים שהצטברו בתבנית לקערה רחבה, מוסיפים את הנבטוטים והעלים הירוקים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

>> בפעם הקודמת הכנו קדרת אורז מלא חגיגית. יצא וואו

>> מתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il