אוכל
אוכל

דלורית וחציל עם עדשים שחורות ברוטב עגבניות וחלב קוקוס

למרות השם המפוצץ, תתפלאו לשמוע שהתבשיל הזה הוא מהיר הכנה וקל בטירוף. עם המון ירקות ותבלינים, השראה מהמטבח ההודי, והמון צבע, זו בדיוק ארוחת הצהריים שחיפשתם. צלחת אורז ליד ואתם לגמרי מסודרים

|mako אוכל| פורסם07:20
דלורית וחציל עם עדשים שחורות (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל
Rating:491reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 3-4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ
  • כפית זרעי כוסברה
  • שליש כפית כורכום
  • 5 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 וחצי כפיות מלח
  • 1 וחצי כוסות מים
  • רבע כוס חלב קוקוס
  • מיץ מחצי לימון (לא חובה)

התוספות:

  • חצי כוס עדשים שחורות
  • 1 דלורית בינונית, קלופה וחתוכה גס
  • 1 חציל קלוף, חתוך לקוביות גדולות

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מחממים היטב סיר רחב ויוצקים לתוכו את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר, זרעי הכוסברה והכורכום, ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהבצל הופך לשקוף ורך.

2מגבירים חזרה את הלהבה ומוסיפים את העגבניות הקצוצות והמלח. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המים וחלב הקוקוס, מכסים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהרוטב מצטמצם מעט.

3שמים את העדשים בסיר עם הרבה מים ומבשלים אותן עד שהו מוכנות בדרגת אל דנטה (כ-5 עד 7 דקות מרגע הרתיחה).

4מוסיפים לרוטב את הדלורית והחציל, מערבבים היטב ומוסיפים את העדשים. מבשלים עוד כ-10 דקות עד שהירקות מוכנים. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.

>> הנה עוד המון מתכונים מהירים ובריאים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il