מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פלאפל אפוי

הוא קריספי מבחוץ, נימוח בפנים וטעים בכל מצב. במקום להתמודד עם הצרבות שמתלוות לכל כדורי הפלאפל המטוגנים, למה שלא תכינו פלאפל אפוי אצלכם בבית? תועפות של טחינה מעל ואתם על הגל

|mako אוכל| פורסם10:47
פלאפל אפוי (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (28 מנות):

  • 1 כוס גרגירי חומוס (אחרי השריה של לילה שלם בקערה עם הרבה מים)
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 6 שיני שום
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 1 כף פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • שמן לריסוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומניחים בצד.

2מעבירים את גרגירי החומוס למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי (הגרגירים צריכים להיות בעובי של בורגול גס). מעבירים את הגרגירים לקערה גדולה ומניחים בצד.

3מניחים במעבד המזון את הפטרוזיליה, הכוסברה, הצ'ילי, השום, הבצל והטחינה. טוחנים עד לקבלת תערובת קצוצה דק.

4מעבירים את התערובת הקצוצה לקערת הגרגירים הטחונים ומערבבים. מוסיפים פנימה את הסודה לשתייה, פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים היטב.

5מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג. מניחים את הכדורים על נייר הפרגמנט ומרססים במעט שמן.

6אופים את הפלאפל כ-20 דקות בתנור ומגישים חם.

רוצים לזכות במיקסר? ספרו לנו מה הטיפ שלכם לאפייה עם שמרים ותוכלו לזכות

>> בפעם הקודמת הכנו מרק עדשים כתומות וקישואים

תגיות:פלאפל
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il