
צ'ילי צמחוני כמו שצריךאותנו לא מעניין אם שמש בחוץ או סגרירי - אנחנו, ברגע שמישהו מעדכן שיש קערת צ'ילי על השולחן, תמיד מוכנים להסתער. אז הנה הוא בא, צ'ילי צמחוני מלא בירקות, שמח וצבעוני ברמותנטע-חן ליבנה|mako אוכל| פורסם22/06/1707:11 ![]() צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
לקישוט:
אופן ההכנה:1משרים את השעועית במים למשך לילה שלם או מינימום 6 שעות. מחליפים את המים ומבשלים אותה כשעה וחצי עד שעתיים, עד לריכוך. 2מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הפלפל, הכרישה, הגזר, הסלרי והמלח. מאדים 7-10 דקות תוך ערבוב, עד שהירקות רכים והבצל שקוף. 3מוסיפים את השום, אבקת הצ'ילי, הכמון, הפפריקה והאורגנו. מאדים דקה נוספת תוך כדי ערבוב (בשלב זה התבלינים אמורים כבר להפיץ ארומה נעימה). >> בפעם שעברה הכנו פלאפל עדשים ומנגולד 4מוסיפים את העגבניות, השעועית האדומה, המים ועלי הדפנה ומערבבים. 5מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה (חשוב לערבב את התבשיל מדי פעם כדי שלא יידבק לתחתית הסיר). 6מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מגישים בקעריות עמוקות עם כוסברה קצוצה מעל. * ניתן לשמור את הצ'ילי במקרר עד 4 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |