מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

לביבות זוקיני ועדשים כתומות

מכירים את קסם העדשים המושרות הטחונות? אם לא, הכי הגיע הזמן. הן צמחוניות, טבעוניות, בריאות ונהדרות, והן כל מה שאתם רוצים שהלביבות שלכם יהיו

|mako אוכל| פורסם07:05
לביבות זוקיני ועדשים כתומות (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

קטניות מושרות שלא עברו בישול הן חומר גלם נפלא להכנת קציצות ולביבות – זה עובד כמו קסם, ממש כמו בפלאפל. מוזמנים לשלב תבלינים וירקות לפי החשק.

המצרכים :

לכ-35 לביבות:

  • 1 שקית (500 גרם) עדשים כתומות
  • 2 זוקיני
  • 2 בצלים
  • 2 כפות נענע קצוצה או כפית נענע מיובשת
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • 2 כפות שיבולת שועל דקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1משרים את העדשים בהרבה מים למשך לילה.

2מגררים את הזוקיני והבצלים במעבד מזון או בפומפייה.

3מסננים את העדשים ומרסקים אותן במעבד מזון בפולסים למחית דקה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.

4מעבירים את התערובת למקרר לשעה להתייצבות.

5יוצרים קציצות עגולות, בידיים רטובות, מחממים מחבת עם שמן ומטגנים אותן 2-3 דקות עד להזהבה משני הצדדים.

** אפשר לאפות רבע שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il