
פטאייר מנגולד ועדשיםלא, זו לא אוזן המן, הכירו את הפטאייר: מאפה מהיר מבצק דקיק ואיזה מילוי שאוהבים (אנחנו הלכנו על מנגולד ועדשים, טעים טעים ובריא בריא), שיכול להיות ארוחת ערב מושלמת לצד סלט קטן ויוגורט חמצמץ![]() צילום: ענבל כבירי |
המצרכים :לבצק (לכ-30 יחידות):
למלית:
אופן ההכנה:1מכינים את המלית: מבשלים את העדשים בהרבה מים בסיר קטן כ-15 דקות אחרי רתיחה, עד שהן רכות ומוכנות לאכילה. מסננים. 2מנקים על עלי המנגולד ומפרידים את החלק הלבן מהירוק. קוצצים גס את החלק הירוק. 3מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים שמן זית. מטגנים את עלי המנגולד הקצוצים תוך ערבוב, עד שהם רכים אך לא סמרטוטיים מאוד (כ-3 דקות). מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים. 4סוחטים היטב את עלי המנגולד ומעבירים לקערה. מוסיפים את העדשים והתבלינים ומערבבים היטב. 5מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים קמחים ושמרים. מוסיפים את הדבש או הסילאן ואת המים בהדרגה ולשים כ-3 דקות. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עוד 3 דקות לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. מכסים במגבת לרבע שעה. 6מכינים את הפטאייר: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של כחצי ס"מ או אפילו פחות, וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. 7מניחים תלולית מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים בדומה לאוזן המן, רק שבמקום "לצבוט" ולסוגר כלפי מעלה סוגרים בקיפול. מניחים בתבנית, מושחים בשמן זית ואופים 10-12 דקות, עד שהמאפה זהוב. >> בפעם שעברה הכנו קציצות ברוקולי מהסוג הנחטף ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |