מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

תבשיל צמחוני של חומוס לימוני עם עשבי תיבול

החגים כבר כאן, טירוף הגם-עוף-גם-בקר איתם, ואתם שוב שכחתם את הבן דוד הצמחוני - שלא לומר טבעוני - שמגיע אליכם לארוחה. אז מה עושים? הנה, בדיוק את זה

|mako אוכל| פורסם07:02
תבשיל חומוס לימוני עם עשבי תיבול (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 בצלים סגולים, פרוסים לרצועות
  • קליפת לימון מגוררת ועוד כמה פילטים מאותו הלימון
  • מיץ מלימון נוסף
  • כף סומאק
  • כוס גרגירי חומוס יבש, שהושרו למשך לילה ובושלו עד לריכוך (כ-2.5 כוסות גרגרי חומוס מבושל)
  • חצי כוס עד כוס מים
  • חצי כפית מלח
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • צרור כוסברה, קצוץ

אופן ההכנה:

1מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית.

2מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב.

3מוסיפים את קליפת הלימון, הפילטים, המיץ והסומאק, ומערבבים. מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומאדים עד לריכוך.

4מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים היטב. מוסיפים את המים והמלח בהדרגה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.

5מכבים את האש, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים היטב ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל ירקות וחומוס בפסטו-קארי וחלב קוקוס

>> הנה מלא מתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il