אוכל
אוכל

תבשיל צמחוני של חומוס לימוני עם עשבי תיבול

החגים כבר כאן, טירוף הגם-עוף-גם-בקר איתם, ואתם שוב שכחתם את הבן דוד הצמחוני - שלא לומר טבעוני - שמגיע אליכם לארוחה. אז מה עושים? הנה, בדיוק את זה

|mako אוכל| פורסם07:02
תבשיל חומוס לימוני עם עשבי תיבול (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל
Rating:4.228reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 בצלים סגולים, פרוסים לרצועות
  • קליפת לימון מגוררת ועוד כמה פילטים מאותו הלימון
  • מיץ מלימון נוסף
  • כף סומאק
  • כוס גרגירי חומוס יבש, שהושרו למשך לילה ובושלו עד לריכוך (כ-2.5 כוסות גרגרי חומוס מבושל)
  • חצי כוס עד כוס מים
  • חצי כפית מלח
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • צרור כוסברה, קצוץ

אופן ההכנה:

1מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית.

2מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב.

3מוסיפים את קליפת הלימון, הפילטים, המיץ והסומאק, ומערבבים. מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומאדים עד לריכוך.

4מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים היטב. מוסיפים את המים והמלח בהדרגה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.

5מכבים את האש, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים היטב ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל ירקות וחומוס בפסטו-קארי וחלב קוקוס

>> הנה מלא מתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il