
פלאפל עדשיםאנחנו יודעים, פלאפל הוא מסוג המאכלים שלא צריך לשנות, ובכל זאת – אחרי שתטעמו את פלאפל העדשים הנהדר הזה, אתם בטוח תסלחו לנו שהשארנו הפעם את גרגירי החומוס במזווה. טוויסט מעולה, בריא וטעים לפיתה שלכם![]() צילום: אסף רונן, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1משרים את העדשים לפחות 8 שעות בקערה עם הרבה מים. מסננים היטב. 2טוחנים את העדשים, הבצל ועשבי התיבול יחד במטחנת בשר (בסכין הגס) או במעבד מזון בפולסים, ומעבירים לקערה רחבה. 3מוסיפים את המלח והכמון ומערבבים היטב. מוסיפים את פירורי הלחם, ומערבבים שוב. 4מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים שמן לגובה של כ-1 ס"מ. 5יוצרים מהבלילה כדורים בגודל בינוני (בקוטר של כ-3 ס"מ), ופוחסים אותם לקבלת קציצה רחבה בקוטר של כ-4-5 ס"מ. 6כשהשמן חם דיו, מוסיפים את הקציצות, מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהן משחימות. 7מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים. עיגולים קטנים של אושר|צילום: אסף רונן, mako אוכל* אם אין לכם זמן להשרות את העדשים, גם השריה במים רותחים (שעתיים) תעשה את העבודה (בדקו אם העדשים תפחו והן אכילות). * את עשבי התיבול אתם יכולים להחליף לפי טעמכם – גם בצל ירוק יהיה נהדר פה. וכן, אפשר לוותר על הכוסברה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |