
קציצות שעועית לבנה וכורכוםסוף השבוע הקרוב הוא סוג של תקופת ביניים בין שתי ארוחות חג, תקופה כזו שדורשת מאכלים קלילים ומהירי הכנה. אם חשבתם שקציצות הן לא משהו שתפגשו בפסח, תנו לנו להציע לכם את הקציצות הבריאות והנהדרות האלה![]() צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל |
המצרכים (18 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מים (מבשלים כ-30 דקות מרגע הרתיחה) כך שהשעועית תתרכך אבל לא תתחיל להתפרק (אל דנטה). מסננים ומצננים. 2מחממים תנור ל 190 מעלות. 3מעבירים למעבד המזון את הבצל, הגזר, עשבי התיבול, השום, הג'ינג'ר והכורכום, ומרסקים. 4מוסיפים את השעועית ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. 5מעבירים לקערה, מוסיפים את שמן הזית, הטחינה הגולמית, קליפת הלימון והמלח. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. 6מניחים נייר אפיה על תבנית התנור ומברישים בשמן זית. 7יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפיה. 8אופים כ- 25 דקות עד שהקציצות זהובות ומצננים. (שימו לב לתת לקציצות להתקרר היטב לפני שמעבירים אותן מהתבנית). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |