אוכל
אוכל

קציצות שעועית לבנה וכורכום

סוף השבוע הקרוב הוא סוג של תקופת ביניים בין שתי ארוחות חג, תקופה כזו שדורשת מאכלים קלילים ומהירי הכנה. אם חשבתם שקציצות הן לא משהו שתפגשו בפסח, תנו לנו להציע לכם את הקציצות הבריאות והנהדרות האלה

|mako אוכל| פורסם07:44
קציצות שעועית לבנה וכורכום  (צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל)
צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל
Rating:4.736reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (18 מנות):

  • 1 כוס שעועית לבנה, אחרי השריה של לילה (או 3 כוסות שעועית לבנה מבושלת)
  • 1 בצל, קלוף וחתוך גס
  • 1 גזר, מקולף
  • צרור פטרוזיליה
  • 2 גבעולי סלרי (כולל העלים)
  • 3 שיני שום
  • ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • כורכום טרי, מגורר (או רבע כפית אבקת כורכום)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • קליפת מגוררת מלימון בינוני
  • מלח

אופן ההכנה:

1מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מים (מבשלים כ-30 דקות מרגע הרתיחה) כך שהשעועית תתרכך אבל לא תתחיל להתפרק (אל דנטה). מסננים ומצננים.

2מחממים תנור ל 190 מעלות.

3מעבירים למעבד המזון את הבצל, הגזר, עשבי התיבול, השום, הג'ינג'ר והכורכום, ומרסקים.

4מוסיפים את השעועית ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.

5מעבירים לקערה, מוסיפים את שמן הזית, הטחינה הגולמית, קליפת הלימון והמלח. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

6מניחים נייר אפיה על תבנית התנור ומברישים בשמן זית.

7יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפיה.

8אופים כ- 25 דקות עד שהקציצות זהובות ומצננים. (שימו לב לתת לקציצות להתקרר היטב לפני שמעבירים אותן מהתבנית).

>> בפעם הקודמת הכנו סלט קטניות עם שומר צלוי

>> מתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il