אוכל
אוכל

קובנה משודרגת

כאילו שקובנה היא לא דבר טעים מספיק גם ככה, שדרגנו אותה עם זעתר טרי, זיתים והטופ - גאודה עם כמון. התוצאה לפניכם

|המחלבה מבית יצחק| פורסם12:25
קובנה עם גאודה כמון (צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק)
צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק
Rating:4.271reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-3 קובנות בקוטר 15 ס"מ:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 25 גרם שמרים טריים (או 1 כף שמרים יבשים)
  • קורט מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 700 מ”ל מים חמימים
  • 250 גרם גאודה כמון, פרוסה
  • זיתים מגולענים
  • עלי זעתר טריים
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1הבצק: לשים את כל המרכיבים יחד במיקסר כ-10 דקות עד לקבלת כדור בצק מעט דביק, אחיד וחם. מכסים במגבת ומשאירים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את עצמו (לפחות שעה).

2מחלקים את הבצק ל-5, ופותחים כל חלק לדף רחב בידיים משומנות. מפזרים זיתים, עלי זעתר ופרוסות של גבינה וזולפים מלמעלה מעט שמן זית.

3מקפלים כל יריעת בצק משני הצדדים כמו מעטפה, ומגלגלים לרול.

קובנה - מפזרים את העליםקובנה - מפזרים את העלים|צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחקקובנה - מפזרים את העליםקובנה - מפזרים את הגבינה|צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחקקובנה - מקפלים את הבצקקובנה - מקפלים את הבצק|צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק

4משמנים את סירי הקובנה (3 סירים בקוטר 15 ס"מ כל אחד) בשמן זית ופורסים את הרול לשושנים, כך שגובה כל שושנה יגיע מעט מעל רבע גובה הסיר.

5מסדרים את השושנים באופן מרווח זו לצד זו, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד שהבצק מגיע כמעט עד לקצה הסיר.

קובנה - בתוך הסירקובנה - בתוך הסיר|צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק

6מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את התבניות (עם המכסה) לאמצע התנור לכחצי שעה.

7מסירים את המכסה בזהירות ואופים עוד 10 דקות באותה טמפרטורה, עד שחלקן העליון של הקובנות משחים. מגישים חם.

>> למתכונים נוספים של המחלבה מבית יצחק

תגיות:קובנה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il