
קובנה משודרגתכאילו שקובנה היא לא דבר טעים מספיק גם ככה, שדרגנו אותה עם זעתר טרי, זיתים והטופ - גאודה עם כמון. התוצאה לפניכםקינן בסל|המחלבה מבית יצחק| פורסם13/05/1912:25 ![]() צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק |
המצרכים :ל-3 קובנות בקוטר 15 ס"מ:
אופן ההכנה:1הבצק: לשים את כל המרכיבים יחד במיקסר כ-10 דקות עד לקבלת כדור בצק מעט דביק, אחיד וחם. מכסים במגבת ומשאירים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את עצמו (לפחות שעה). 2מחלקים את הבצק ל-5, ופותחים כל חלק לדף רחב בידיים משומנות. מפזרים זיתים, עלי זעתר ופרוסות של גבינה וזולפים מלמעלה מעט שמן זית. 3מקפלים כל יריעת בצק משני הצדדים כמו מעטפה, ומגלגלים לרול. קובנה - מפזרים את העלים|צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק קובנה - מפזרים את הגבינה|צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק קובנה - מקפלים את הבצק|צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק4משמנים את סירי הקובנה (3 סירים בקוטר 15 ס"מ כל אחד) בשמן זית ופורסים את הרול לשושנים, כך שגובה כל שושנה יגיע מעט מעל רבע גובה הסיר. 5מסדרים את השושנים באופן מרווח זו לצד זו, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד שהבצק מגיע כמעט עד לקצה הסיר. קובנה - בתוך הסיר|צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק6מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את התבניות (עם המכסה) לאמצע התנור לכחצי שעה. 7מסירים את המכסה בזהירות ואופים עוד 10 דקות באותה טמפרטורה, עד שחלקן העליון של הקובנות משחים. מגישים חם. תגיות:קובנה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |