
קובנה משודרגתכאילו שקובנה היא לא דבר טעים מספיק גם ככה, שדרגנו אותה עם זעתר טרי, זיתים והטופ - גאודה עם כמון. התוצאה לפניכם
קינן בסל
| המחלבה מבית יצחק
| פורסם 13/05/19 12:25
צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק |
המצרכים :ל-3 קובנות בקוטר 15 ס"מ:
אופן ההכנה:1 הבצק: לשים את כל המרכיבים יחד במיקסר כ-10 דקות עד לקבלת כדור בצק מעט דביק, אחיד וחם. מכסים במגבת ומשאירים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את עצמו (לפחות שעה). 2 מחלקים את הבצק ל-5, ופותחים כל חלק לדף רחב בידיים משומנות. מפזרים זיתים, עלי זעתר ופרוסות של גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) וזולפים מלמעלה מעט שמן זית. 3 מקפלים כל יריעת בצק משני הצדדים כמו מעטפה, ומגלגלים לרול.
קובנה - מפזרים את העלים | צילום:
נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק
קובנה - מפזרים את הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) | צילום:
נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק
קובנה - מקפלים את הבצק | צילום:
נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק
4 משמנים את סירי הקובנה (3 סירים בקוטר 15 ס"מ כל אחד) בשמן זית ופורסים את הרול לשושנים, כך שגובה כל שושנה יגיע מעט מעל רבע גובה הסיר. 5 מסדרים את השושנים באופן מרווח זו לצד זו, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד שהבצק מגיע כמעט עד לקצה הסיר.
קובנה - בתוך הסיר | צילום:
נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק
6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את התבניות (עם המכסה) לאמצע התנור לכחצי שעה. 7 מסירים את המכסה בזהירות ואופים עוד 10 דקות באותה טמפרטורה, עד שחלקן העליון של הקובנות משחים. מגישים חם.
|