אוכל
אוכל
קיש לורן

שקשוקה תרד עיזים

שקשוקה מיוחדת, עם תרד וגבינות במקום רוטב עגבניות, ממטבחו של השף שאול בן אדרת

|משק צוריאל| פורסם21:54
שקשוקה תרד עיזים (צילום: משק צוריאל)
צילום: משק צוריאל
Rating:4.128reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 בצל בגודל בינוני – שטוף וקצוץ
  • 2 כפות חמאת עיזים (כ-50 גרם)
  • 4 שיני שום – מקולפות ופרוסות
  • 4 ביצים
  • 1/2 ק"ג תרד שטוף
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה 32%
  • 1/4 כוס חלב עיזים 3.6%
  • 50 גרם קשקבל מגורד
  • חופן אגוזי מלך
  • כפית שמן כמהין

אופן ההכנה:

1מטגנים במחבת גדולה (על להבה בינונית) את הבצל עם חמאת העיזים עד להשחמה, מוסיפים למחבת את השום ואת עלי התרד ומאדים במשך כ-3 דקות.

2מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ואת חלב העיזים ומבשלים את התערובת כ–5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב תמידי.

3מוסיפים למחבת את הביצים (אחת אחת, כמו ביצת עין) על תערובת התרד ומפזרים מעל כל שטח פני המחבת את גבינת הקשקבל.

4מטפטפים מעל גבינת הקשקבל את שמן הכמהין ומפזרים את אגוזי המלך.

5מבשלים על להבה נמוכה כ-2 דקות נוספות.

* מומלץ להגיש לצד השקשוקה לחם כפרי כהה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

ליוטיוב של משק צוריאל

להורדת קופון 30 אחוז הנחה על גבינות מיוחדות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il