
המצרכים (8 מנות):לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערית קטנה את השמרים, המים החמימים והסוכר. מערבבים ומניחים בצד לכ-10 דקות. 2מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח ואת תערובת השמרים. מפעילים את המיקסר, מוסיפים את השמן וככוס מים (זה תלוי בבצק - מתחילים עם כמעט כוס, ואם רואים שהבצק יבש מדי מוסיפים את שאר המים ואפילו עוד). אחרי שהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים גם את המלח. לשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה. הנה הוא בקיפול הקלאסי. הוראות מיד|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל3מכסים את קערת המיקסר במגבת או בניילון נצמד ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה-שעה וחצי, תלוי במזג האוויר). 4בינתיים מכינים את המילוי: מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית. מוסיפים את שיני השום הפרוסות לכדקה, עד שהן מתחילות להעלות ריח ומוסיפים את עלי התרד. מערבבים מעט, סוגרים את המכסה ונותנים לתרד לאבד נפח. אחרי דקה פותחים את המכסה, מערבבים מעט (כדי ששיני השום לא יישארו בתחתית המחבת) וסוגרים שוב לכמה דקות. אפשר לערבב מדי פעם. מניחים בצד לצינון. 5מחממים תנור לחום של 220 מעלות, מצב טורבו. 6קוצצים את עלי התרד המצוננים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הבולגרית המעודנת, הבייבי מוצרלה והגבינה הצהובה, וגם את עלי התימין, אגוז המוסקט והמלח. מערבבים לתערובת אחידה. 7מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים בצד מתחת למגבת (כדי למנוע את התייבשות הבצק). 8פותחים כל כדור לעיגול בקוטר של כ-16 ס"מ. מניחים בחלק התחתון של כל עיגול ככף וחצי מלית, סוגרים לחצי ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג או קיפול מסולסל (אפשר לראות הוראות לכך - כאן). לחלופין, אפשר לקפל כמו בתמונה שלמעלה (מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל לחלק למלבן, אותו מחלקים ל-4 מלבנים קטנים) - אבל זה לא הקיפול הקלאסי. שימו לב להדק היטב את הקצוות, כדי שהמילוי לא ייזל החוצה. 9מעבירים לשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, מברישים את פני המאפים במעט שמן זית ואופים כ-15 דקות, עד שהם מזהיבים. >> למתכונים לכל השבוע>> מה תרצו לבשל בשבוע הבא: לחם יוגורט או סלט עדשים שחורות עם בולגרית?![]() | יתרונות חלב העזים |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |