אוכל
אוכל
קיש לורן

סלט עדשים שחורות וגבינה בולגרית ברוטב יוגורט

לא תאמינו כמה בריא, טעים וממלא הסלט הזה. הוא יכול לעמוד בפני עצמו כארוחת ערב קלה, או להוות מנה ראשונה בארוחה רצינית יותר. את הרוטב המהיר של יוגורט העזים והשום אנחנו מזמינים אתכם לאמץ גם למנות אחרות

|mako אוכל| פורסם17:01
סלט עדשים שחורות ובולגריות ברוטב יוגורט (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.614reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לסלט:

  • כוס עדשים שחורות
  • 1/2 כוס כוסברה
  • 4 גבעולים גדולים של בצל ירוק
  • 1/2 קובייה גבינה בולגרית מעודנת, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם שקדים, קלויים

לרוטב:

  • שן שום, כתושה
  • כף מיץ לימון
  • 150 מ"ל (גביע) יוגורט עזים
  • 2 כפיות שמן זית
  • מלח גס

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים רותחים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות, אבל עדיין נגיסות. מסננים.

2קוצצים את הכוסברה ואת הבצל הירוק. מעבירים את העדשים לקערה, מוסיפים את הכוסברה, הבצל, הבולגרית והשקדים הקלויים.

3מכינים את הרוטב: מערבבים את השום הכתוש, עם מיץ הלימון, היוגורט, השמן והמלח. טועמים ומתקנים תיבול.

4יוצקים מעט שמן זית על הסלט, מוסיפים מהרוטב (כמה שרוצים), מערבבים ומגישים. את שארית הרוטב שומרים במקרר לשימוש אחר.

>> בפעם הקודמת הכנו אומלט עם פטריות וצפתית
>> לכל המתכונים לפסח
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il