אוכל
אוכל
קיש לורן

קיש פטריות

בסיס של קלתית פריכה ומילוי של פטריות, רוזמרין וגבינה צהובה בקיש אלגנטי שתמיד מצליח. כך תכינו קיש פטריות מעולה

|מאסטר שף| פורסם15:50
קיש פטריות עם רוקפור ושום (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.41085reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (15 מנות):

  • 2 כוסות קמח

  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • חצי עד כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמנת מתוקה קרה

למילוי

  • 700 גרם פטריות פרוסות

  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • תימין ורוזמרין לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מכל שמנת מתוקה (כמה אחוזים שרוצים)
  • 3 ביצים
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1להכנת הבצק: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לאיחודם. חשוב לא לעבד יותר מידי.

2עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות לשעה.

3להכנת מילוי הקיש: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה.

4מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות. מעבירים לקערה ומקררים קצת. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים.

5מחממים תנור ל-180 מעלות.

6מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ בתבנית של 28 ס"מ קוטר.

7מוסיפים את המילוי ואופים בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות. רצוי לאפות בחלק התחתון של התנור.

8מוציאים וממתינים כחצי שעה עד להגשה.

>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il