אוכל
אוכל
קיש לורן

מאפינס בצל וגבינות

הפשטידה הנוסטלגית הופכת למאפה אישי וטעים שמשלב בין שני סוגי גבינות ובצל מטוגן מתקתק

|mako אוכל| פורסם06:08
מאפינס בצל וגבינות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.147reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 150 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
  • ¾ 1 כוסות (250 גרם) קמח לבן
  • 2 כפות גבינה כחושה לאפייה
  • ¾ כוס (180 מ"ל) יוגורט נוזלי
  • ½ כוס מים או חלב
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים 3 כפות משמן הזית במחבת מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אגב ערבוב כ-10 דקות, עד שהבצל נראה שקוף ומעט מזהיב בקצוות. מעבירים לקערה ומניחים לו להתקרר.

2מחממים תנור ל-180 מעלות.

3משמנים ומקמחים את השקעים בתבנית 12 שקעים למאפינס.

4מוסיפים לקערה עם הבצל את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב רק עד שהתערובת מתאחדת.

5מחלקים את התערובת בין השקעים שבתבנית ומעבירים לתנור לאפייה של 20 דקות, עד שהמאפינס הזהיבו מלמעלה ונאפו לחלוטין.

טיפ: ניתן להמיר חצי מכמות הקמח בשבולת שועל אינסטנט או בקמח מלא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il