מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קיש לורן

פטריית שמפיניון במילויגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)

שלושה סוגי גבינות ועירית קצוצה

|מאסטר שף| פורסם23:25
המנה של חן (תמונת AVI: מאסטר שף)
תמונת AVI: מאסטר שף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 פטריית שמפיניון גדולה למילוי

  • 4 פטריות שאטקי
  • 1 בצל גדול
  • 1 שן שום
  • עירית
  • אגוז מוסקט
  • יין לבן
  • 1 שמנת מתוקה
  • קמח
  • ביצה
  • פירורי לחם
  • שמן זית
  • 3 סוגי גבינות קשות (כ-60 גרם סה"כ)
  • בזיליקום

אופן ההכנה:

1קוצצים את הבצל והפטריות שאטקי-יש להוריד את רגל הפטריות ולזרוקן. 2. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים הבצל והפטריות. מוסיפים שליש כוס יין לבן ו-4 עלי בזיליקום. ממשיכים בטיגון עד אשר כל הנוזלים מתאדים. מורידים מהאש ומעבירים לקערה. 3. על המלית מגרדים את 3 סוגי הגבינות כ-20 גרם מכלגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע). החום של המלית ימיס את הגבינות. 4. לוקחים את פטריית השמפיניון וחותכים לה פתח שיאפשר לנו להכניס לתוכה את המלית. את החתיכה אין לזרוק. מוציאים את תוכן הפיטרייה על מנת שנקבל אותה חלולה וכך בעצם היא תמולא ע''י המלית. ממלאים אותה בנדיבות, סוגרים את פתח הפיטרייה ע''י אותה חתיכה ששמרנו מקודם, מקמחים, טובלים בביצה ומצפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן. 5. מוציאים את הפיטרייה לאחר הטיגון על נייר סופג. לאחר שהתקררה חוצים אותה ל-2. 6. מניחים מחבת עם שמן זית ומטגנים פרוסות משן שום אחת. מוסיפים שמנת המתוקה ומטבלים באגוז מוסקט וכף אחת של יין לבן. מצמצמים את השמנת עד לקבלת קרם. מכבים האש והקרם מוכן. 7. סידור המנה על צלחת: בצלחת מניחים את הקרם ומעליו את חצאי הפיטרייה ומעל הכל מפזרים עירית קצוצה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il