אוכל
אוכל

לביבות תפוחי אדמה מטוגנות

לקראת חנוכה המתקרב: מתכון פשוט, בסיסי ומעורר געגועים ללביבות תפוחי אדמה כמו של אמא, פציחות מבחוץ ורכות וטעימות מבפנים. אין כמו לחזור הביתה

|mako אוכל| פורסם11:06
לביבות תפוחי אדמה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.55378reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

ככל שהשנים עוברות וככל שיכולות הבישול והאפייה שלי משתפרות, אני מוצאת את עצמי מחפשת דווקא אחר הטעמים הפשוטים של פעם. דברים פשוטים מילדותי שאמי או הסבתות נהגו להכין. אם בעבר הלא רחוק חיפשתי דווקא דברים חדשניים, שונים ואחרים מאלו שהכרתי בבית, היום אני מוצאת את עצמי יותר ויותר מרימה טלפון לאמא שלי ושואלת "אמא, איך את מכינה את ה...".

הדבר נכון ביתר שאת בחגים. כל חג מזכיר לי את הטעמים שאהבתי, ועם השנים הגעגועים מתחזקים יותר ויותר. לקראת חג החנוכההמתקרב ביקשתי מאמי אתהמתכון ללביבות תפוחי האדמהשלה (לטקס) שכל כך אהבתי. מדובר במתכון פשוט ובסיסי של לביבות תפוחי אדמה פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, שאוכלים עם שמנת חמצה ומעט עירית או פטרוזיליה קצוצה. אמא שלי למדה אותו מסבתי, ועכשיו אני שמחה להכין אותו לילדיי.

>> עודמתכונים ללביבות

המצרכים :

ל-25-30 לביבות קטנות:

  • 2 בצלים בינוניים (300 גרם)
  • 4-5תפוחי אדמהבינוניים (1 ק"ג), רצוי מזן דזירה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור טחון טרי
  • 3 כפות קמח

אופן ההכנה:

1קוצצים דק את הבצל.

2קולפים את תפוחי האדמה ומגגרים גס בפומפייה. סוחטים את התפודים המגוררים בין הידיים ומעבירים לקערה עם הבצל הקצוץ.

>> הנהמתכון מושלם של לביבות גבינה מתוקות

>> והנהמתכון לסופגניות קלאסיות

>> לא פחות חשוב:טיפים לטיגון מוצלח

לביבות תפוחי אדמה - בצל קצוץדבר ראשון קוצצים בצל|צילום: חן שוקרון, mako אוכללביבות תפוחי אדמה - תפוחי אדמה מגורריםדבר שני מגררים תפוחי אדמה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3מוסיפים את יתר המרכיבים – ביצים, קמח ותבלינים – ומערבבים היטב.

4מחממים שמן חצי עמוק במחבת כבדה על גבי להבה בינונית (גובה השמן צריך להגיע עד למחצית מגובה הלביבות). ניתן להשתמש בשמן זית, אך יש להקפיד שהוא לא יעשן.

5יוצרים מהתערובת צורות של קציצות וסוחטים שוב את הנוזלים. מטגנים בכל סבב כ-4 לביבות, 4-5 דקות מכל צד. חשוב להקפיד על ויסות החום במהלך הטיגון ולהנמיך ולהגביר את הלהבה בהתאם לצורך. חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי (הלביבות צריכות לקבל גוון זהוב ולא חום).

לביבות תפוחי אדמה - טיגוןמטגנים 4-5 דקות מכל צד|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

6מגישים מיד עם מעט שמנת חמוצה, יוגורט או גבינה לבנה בתוספת עירית קצוצה או מעט פטרוזיליה.

לביבות תפוחי אדמה - יוגורט בצדקצת יוגורט או שמנת חמוצה, ויש לנו את זה!|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

* הלביבות טובות ביום הכנתן. אם נשארות שאריות, אפשר לחמם אותן שוב בחום נמוך בתנור כדי להחזיר להן את הפריכות.

בקרו באתר של חן -מתוקים שלי

** המתכון פורסם לראשונה בחנוכה 2013

שאלות תשובות

אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?

כן, בלי בעיה.

תפוח האדמה יצא לא מבושל. למה?

כנראה טיגנתם על להבה גבוהה מדי, ואז הלביבות השחימו מבחוץ לפני שהיו מוכנות מבפנים. להבא - להנמיך את האש ולטגן לפחות 4 דקות מכל צד. אפשרות נוספת: להכין לביבות דקות יותר, ואז הן יהיו מוכנות מהר יותר.

אפשר לוותר על הבצל?

אפשר, אבל ממש חבל! הבצל מוסיף מתקתקות נהדרת ללביבות.

אפשר לגרר את הבצל בפומפייה במקום לקצוץ אותו?

בהחלט כן.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il