מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

חצילים ממולאים בבשר

יש שיגדירו את השילוב בין חצילים, בשר ועגבניות כשילוש הקדוש של המטבח. אם גם אתם כאלה, אתם הולכים לעוף על המתכון הזה

|mako אוכל| פורסם10:02
חצילים ממולאים בבשר (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 4 חצילים בינוניים, קלופים
  • שמן לטיגון

למילוי:

  • חצי ק"ג בשר בקר טחון (צלעות, צוואר או שפונדרה)
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 2 עגבניות, קלופות וקצוצות דק
  • 1 פלפל חריף, קצוץ דק (לא חובה)
  • 100 גרם שומן טלה טחון
  • מלח
  • 1 כפית בהרט
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
  • חצי כוס עלי נענע, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1החצילים: חורצים בכל חציל חתך לאורך כמעט עד הסוף, אבל משאירים את החציל מחובר. מעבירים את החצילים למסננת ומפזרים עליהם מלח. ממתינים כשעה, עד שהחצילים מתחילים להגיר נוזלים, ואז שוטפים אותם ומייבשים.

2מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את החצילים מכל הצדדים עד שהם שחומים. מעבירים למסננת ומצננים.

3המילוי: מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת רחבה עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות והפלפל החריף וממשיכים לטגן.

4מוסיפים את שומן הטלה ומטגנים עוד 2 דקות.

5מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים היטב, עד שהבשר מחליף את צבעו ומשחים מעט (אם צריך, מוסיפים עוד שמן זית). מוסיפים מלח, בהרט, פטרוזיליה, סלרי ונענע ומערבבים תוך ערבוב עוד דקה-שתיים.

6הרכבת המנה: מסדרים את החצילים המטוגנים על תבנית וממלאים אותם במקום שבו יצרנו את החתך.

7מחממים תנור ל-180 מעלות.

8מורחים את החצילים הממולאים במעט שמן זית וצולים כ-30 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il