אוכל
אוכל
קרפ תותים ושוקולד

ארוחת בוקר צרפתית

כמה כיף להתחיל את הבוקר עם ביצים עלומות, סלט ירוק ברוטב ויניגרט חרדל ודבש, טוסט עם חמאה ומימוזה. אנחנו אומרים לכם, אלה החיים הטובים

|מגה בעיר| פורסם07:00
ארוחת בוקר צרפתית (צילום: thinkstock)
צילום: thinkstock
Rating:2.595reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לביצים העלומות:

  • ביצים כמספר הסועדים
  • ליטר מים
  • 1 כף חומץ

לסלט:

  • עלי חסה שטופים וקרועים ולקט עלי בייבי
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות חומץ בן יין
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף דבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור

למימוזה:

  • 1 בקבוק יין נתזים (למברוסקו, קווה או שמפניה), קר
  • מיץ תפוזים סחוט טרי, קר

להגשה:

  • בגט
  • חמאה צרפתית
  • מעדן פרי או ריבה
  • גבינת טרטר למריחה

אופן ההכנה:

1דבר ראשון מכינים את הסלט: מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת או בשייקר. מעבירים את החסות לקערה, שופכים כמה כפות מהרוטב (את השאר אפשר לשמור במקרר) ומערבבים.

2הביצים: מביאים את המים והחומץ לרתיחה עדינה בסיר או במחבת נירוסטה עמוקה. שוברים את הביצים פנימה אחת אחת, ומבשלים כ-5 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת.

3המימוזה: מוזגים בכוסות יין גבוהות למזוג חצי יין נתזים וחצי מיץ תפוזים.

4קולים קלות את פרוסות הבגט, ומגישים עם הביצים, הסלט, המימוזה והממרחים.

>> אתמול הכנורטטויממש דיאטטי, אז היום מותר לנו

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il