אוכל
אוכל
קרפ תותים ושוקולד

גראטן תפוחי אדמה צרפתי מושלם

בזמן שאתם שוב זרקתם לתנור תפוחי אדמה עם הקליפה, בצרפת הביאו את מנת התפודים בתנור לכדי אמנות. קבלו את הגראטן: מאפה הכי פשוט בעולם של רעפי תפוחי אדמה דקיקים, שמשתובבים בתנור עם שמנת מתוקה, חלב וגבינה

|mako אוכל| פורסם07:28
גראטן תפוחי אדמה (צילום: Azurita, Thinkstock)
צילום: Azurita, Thinkstock
Rating:4.5725reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • קילו תפוחי אדמה (רצוי מזן דזירה אבל לא חובה)
  • שן שום, חצויה
  • כוס וחצי שמנת מתוקה
  • כוס חלב
  • רבע כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
  • כפית וחצי מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • כוס גבינת גרויאר מגוררת (או כל צהובה אחרת)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2משפשפים תבנית בינונית בשן השום החצויה. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם דק דק (עד 3 מ"מ עובי) - רצוי בעזרת מנדולינה. שומרים בקערה גדולה.

3מחממים בסיר קטן את השמנת, החלב, אגוז המוסקט והמלח על אש בינונית עד שרואים סימנים ראשונים של רתיחה (בשולי הסיר מתחילות להתהוות בועות). מוסיפים את הפלפל השחור, מערבבים ומסירים מהאש.

4שופכים את תערובת החלב והשמנת לקערת תפוחי האדמה. מערבבים בעדינות בעזרת הידיים, כך שכל הפרוסות יצופו בתערובת, ומעבירים לתבנית. משטחים ומסדרים את תפוחי האדמה בידיים, אם צריך.

5מפזרים את הגבינה ואופים עד שתפוחי האדמה רכים, בערך שעה ורבע. אם רואים שהשכבה העליונה משחימה מדי, מכסים בנייר כסף.

>> בפעם שעברה זללנו פה קרפ סוזט

>> אוזני ההמן הכי טעימות של הקונדיטוריות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il