1מחממים תנור ל-180 מעלות.
2משפשפים תבנית בינונית בשן השום החצויה. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם דק דק (עד 3 מ"מ עובי) - רצוי בעזרת מנדולינה. שומרים בקערה גדולה.
3מחממים בסיר קטן את השמנת, החלב, אגוז המוסקט והמלח על אש בינונית עד שרואים סימנים ראשונים של רתיחה (בשולי הסיר מתחילות להתהוות בועות). מוסיפים את הפלפל השחור, מערבבים ומסירים מהאש.
4שופכים את תערובת החלב והשמנת לקערת תפוחי האדמה. מערבבים בעדינות בעזרת הידיים, כך שכל הפרוסות יצופו בתערובת, ומעבירים לתבנית. משטחים ומסדרים את תפוחי האדמה בידיים, אם צריך.
5מפזרים את הגבינה ואופים עד שתפוחי האדמה רכים, בערך שעה ורבע. אם רואים שהשכבה העליונה משחימה מדי, מכסים בנייר כסף.
>> בפעם שעברה זללנו פה קרפ סוזט
>> אוזני ההמן הכי טעימות של הקונדיטוריות