מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. רלוונטי מאד לפונים בשפה העברית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

קרפ סוזט

מתכון ביתי לקרפ צרפתי

מבשלים בצרפתית, הוצאת כנרת ועל השולחן
קרפ סוזט
קרפ מקובל, צלחת, מזלג|צילום: על השולחן
הקישור הועתק

זמן עבודה

חצי שעה

זמן כולל

שעה

רמת קושי

כל אחד יכול

כשרות

חלבי

המרכיבים

טבלת המרות

(6 מנות)

  • 250 גרם קמח
  • קורט מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 ביצים טרופות
  • 400 מ"ל חלב
  • 100 מ"ל מים
  • 20 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כפות קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • חמאה או שמן לטיגון

להגשה

  • 125 גרם סוכר
  • 250 מ"ל מיץ תפוזים
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 2 כפות ברנדי או קוניאק
  • 2 כפות ליקר גראן מרינייה (או ליקר תפוזים אחר)
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה

01

מנפים קמח, מלח וסוכר לקערה ויוצרים גומה במרכז. מערבבים ביצים, חלב ומים ויוצקים באטיות לתוך הגומה, תוך כדי טריפה, עד שנוצרת בלילה חלקה. מוסיפים חמאה מומסת תוך כדי ערבוב. מכסים ומקררים 20 דקות. מוסיפים קליפת תפוז ולימון ומערבבים.
2. מחממים ומשמנים קלות מחבת קרפים (מחבת טפלון בעלת שוליים נמוכים ותחתית ישרה לגמרי). יוצקים מן הבלילה בעזרת מצקת, כך שתכסה את תחתית המחבת בשכבה דקה ואחידה. מנקזים בלילה עודפת, אם יש. מטגנים דקה על אש בינונית, או עד שהקרפ מתחיל להתנתק מהדפנות. הופכים ומטגנים עוד דקה, או עד שמוזהב קלות. ממשיכים לטגן באותה צורה את שאר הקרפים (אין צורך לשמן יותר את המחבת). מקפלים את הקרפים המוכנים לרבעים.
3. ממיסים סוכר במחבת גדולה על אש נמוכה, עד שמתקבל קרמל זהוב. מטים את המחבת בזהירות, כדי שהקרמל ישחים באופן אחיד. יוצקים למחבת מיץ וקליפת תפוז (זהירות! כשמוסיפים נוזלים, הקרמל הלוהט עלול להשפריץ) ומרתיחים 2 דקות. מניחים את הקרפים במחבת, ויוצקים עליהם מהרוטב בעזרת כף. מוסיפים ברנדי וליקר, ומשלהבים את המחבת בעזרת גפרור או להבת הגז (בשלב זה כדאי להתרחק מעט מהמחבת ולדאוג שמכסה המחבת יהיה בהישג יד למקרה חירום). כשהלהבה שוככת, מוסיפים חמאה ומסובבים את המחבת, עד שהיא נמסה. מעבירים לצלחות ומגישים מיד.

מצאתם טעות לשון?