מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קרפ תותים ושוקולד

קדירת בשר וירקות

קר לכם? הנה מנה שתחמם אתכם באופן הנעים ביותר האפשרי: תבשיל בקר צרפתי עם גזר, לפת, כרוב ושומר, שמתבשלים שעתיים ביין אדום. ככה אנחנו אוהבים את החורף שלנו

|מגה בעיר| פורסם07:02
קדירת בשר וירקות שורש (צילום: hlphoto, Thinkstock)
צילום: hlphoto, Thinkstock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 קילו בשר בקר אחורי טרי, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 1 לפת, חתוכה לקוביות
  • 2 פקעות שומר, חתוכות לקוביות
  • 1/2 כרוב לבן, חתוך לרצועות
  • 2 כפות סוכר חום
  • כף תימין קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות יין אדום
  • 5 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר רחב את השמן ומטגנים את הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד כמה דקות.

2מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר מתרכך.

>> צרפתי בריא: כמה סוכר אפשר להפחית מקינוח בלי שהטעם ייפגע?

>> והנה ארוחה בוקר מושחתת ונפלאה:בורק עם טונה, ביצה ופלפל חריף

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il