מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
המתכון היומי

אטריות אורז עם בשר טחון ופלפל ירוק

אנחנו מאלה שהרבה פעמים מעדיפים את האטריות שלהם עשויות אורז. למה? בעיקר כי הן מאמצות אליהן בחום את כל מי שרוקד איתן במחבת. במקרה הזה מדובר בבשר בקר, צ'ילי ורוטב אסייתי נהדר

|mako אוכל| פורסם07:00
אטריות אורז עם בקר ופלפל ירוק (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 3 כפות שמן לטיגון
  • חצי בצל, חתוך לרצועות
  • 8 גבעולי בצק ירוק, חתוכים לטבעות
  • 2 פלפלים ירוקים, חתוכים לרצועות
  • 400 גרם בשר בקר טחון (או רצועות בקר לסטייק)
  • 4 שיני שום, כתושות
  • חצי כפית (או חצי קובייה) ג'ינג'ר כתוש
  • צ'ילי גרוס או טרי (לפי דרגת החריפות הרצויה)
  • רבע כוס רוטב סויה
  • רבע כוס מירין
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 400 גרם אטריות אורז
  • כף שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1מחממים מחבת רחבה ומוסיפים את השמן. מטגנים את שני סוגי הבצל והפלפל עד שהבצלים מזהיבים.

2מוסיפים את הבשר, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי, ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו (אם משתמשים ברצועות סטייק מטגנים אותן עד השחמה).

3מוסיפים רוטב סויה, מירין ושמן שומשום ומבשלים כדקה נוספת לספיגת טעמים.

4מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים.

5מוסיפים את האטריות לסיר, מערבבים, מפזרים מעל את זרעי השומשום ומגישים חם.

>> בפעם שעברה תקתקנו פסטה ברוטב דלורית ושמנת

>> והנה עוד מתכוני פסטות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il