מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
המתכון היומי

פשטידת בטטה

מצאנו פשטידת בטטה שמתאימה לכל אירוע: בראנץ' עם חברים, ארוחת ערב מהירה, נשנוש חמוד כשאין כלום במקרר (חוץ מבטטה) או סתם יום חורפי שעושה חשק למשהו חמים וטעים. פשוטה פשוטה, אבל כובשת

|mako אוכל| פורסם09:20
פשטידת בטטה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לתבנית בקוטר 20 ס"מ:

  • 3 בטטות בינוניות
  • בצל קטן, קצוץ
  • מעט שמן זית, לטיגון
  • כוס קמח תופח
  • חצי כוס מים
  • 50 גרם חמאה (או מרגרינה), מומסת
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט תימין (לא חובה)

אופן ההכנה:

1קולפים את הבטטות וממשיכים לפרוס לרצועות דקות בעזרת הקולפן.

2מטגנים את הבצל עד שמזהיב.

>> מתכונים לראש השנה

3מחממים תנור ל-180 מעלות.

4מערבבים קמח, מים, חמאה (או מרגרינה), ביצים, מלח פלפל ותימין לתערובת אחידה. מוסיפים את הבצל והבטטות ומערבבים.

5שופכים לתבנית ואופים כ-30 דקות עד שהפשטידה מזהיבה מעט.

לאתר של שרית -מיס פטל

>> עוד מתכוני בטטה שווים

>> מתכונים לפורים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il