mako
פרסומת

3 מנות עיקריות ביתיות וטעימות

צלי בשר קלאסי כמו אצל אמא ואבא, בשר עם במיה, וגם שוקי עוף שמתבשלות בבירה. מתכונים מהספר "קצת מזה וקצת מזה"

לאה גלובוס
קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם
פורסם:
שוקיים בבירה
צילום: קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם
הקישור הועתק

אין תמונה
עם אוכל ביתי אסור להתחכם
צלי בקר של אמא ואבא

המצרכים:
1 וחצי ק"ג קוביות צליבקר(מספר 6 מתאים להכנת צלי גולש)
כ-2 כפות מלאות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (לשיקולכם)
3-4 כפות מלאות שום כתוש
3-4 בצלים גדולים קצוצים
1 כף פלפל שחור טחון דק
שמן רגיל לטיגון
מים לכיסוי הבשר

אופן ההכנה:

1. משחימים את הבצל ואת השום בשמן בסיר.

2. במחבת נפרדת מטגנים מצד אל צד את קוביות הבשר.

3. מעבירים לסיר ומטגנים ביחד עם הבצל והשום תוך כדי ערבוב כ-5-10 דקות נוספות.

4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן יחדיו כ-5 דקות נוספות.

5. מוסיפים את המים עד כיסוי הבשר ומכסים במכסה את הסיר.

6. מבשלים עד לרתיחה על להבה גבוהה ומורידים ללהבה קטנה לשעתיים ויותר.

7. לאחר כשעה בודקים טעמים וכמות הרוטב, ומוסיפים ככל הדרוש לפי הצורך.

אל תפספסו את הגיוון:

• לצלי זה של הורי אני מוסיפה לעתים כחצי חבילתרוזמריןשטופה בשקית קוקיס סגורה שאני מחוררת בעזרת מזלג, וכחצי בקבוק יין אדום.

• אפשר להוסיף רבעים או חצאים שלתפוחי אדמה.

• אפשר להוסיף לרוטב שעועית לבנה קפואה או כזו שהושרתה כל הלילה.

בשר עם במיה

המצרכים:
2 ק"ג בשר בקר לגולש
1 בצל קצוץ
1 פלפל חריף קצוץ (לשיקולכם)
1 פלפל ירוק שלם קצוץ
1 גמבה קצוצה
1 שקיתבמיהקפואה
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1-2 כפות סילאן
1 כף ציר בקר או 1 אבקת צלי או מרק עוף
שמן זית
פלפל שחור
מלח
מים עד לכיסוי הבשר

בשר עם במיה
בשר עם במיה. קפואה, בטח שקפואה|צילום: קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם
פרסומת

אופן ההכנה:

1. מרככים את הבצל והפלפלים בסיר עם שמן.

2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות.

3. חותכים את הבשר לקוביות ומטגנים בנפרד במעט שמן זית.

4. מעבירים לסיר עם הירקות.

5. מוסיפים את אבקת המרק והתבלינים.

6. מוסיפים את המים ומבשלים כ-30 דקות.

7. מוסיפים את הבמיה ומבשלים כשעה נוספת או יותר, עד לריכוך טוב של הבשר.

8. טועמים ומוסיפים לפי הצורך תיבול ומים.

שוקיים בבירה
שוקיים בבירה. האלכוהול כבר בפנים|צילום: קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם
שוקיים עם עגבניות וגמבה בבירה

המצרכים:
10-12 שוקיים שלעוף
2 גמבות פרוסות לעיגולים
2-3 עגבניות פרוסות
2 בצלים פרוסים לעיגולים
1 בקבוק בירה לבנה
1 לימון פרוס לפרוסות
1 כף אבקת שומר
2 כפות פפריקה
כ-1/4 כוס שמן זית
פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה:

1. מניחים את השוקיים בתבנית משומנת.

2. מפזרים את התבלינים ואת שמן הזית ומורחים את השוקיים היטב.

3. מניחים את פרוסות הירקות מעל לעוף.

4. יוצקים את הבירה.

5. מעל פרוסות הירקות מניחים את פרוסות הלימון ומכסים בנייר כסף.

6. מכניסים לתנור בחום בינוני ואופים כשעה וחצי.

7. מסירים את נייר הכסף, טועמים, מתבלים אם יש צורך ואופים עוד כ-20 דקות.

מצאתם טעות לשון?