מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.
היא טיפה פלומתית, וקצת רירית אם לא מקפידים לייבש אותה, אבל לא כדאי לכם לוותר על הבמיה בארוחה הבאה. גם כי היא טובה לבריאות, אבל בעיקר בגלל הטעם. מה להכין? ארז קומורובסקי, ניר צוק ושפים נוספים מגישים לכם מתכונים
חודשי הקיץ מספקים הזדמנות מצוינת להפסיק לקנות במיה קפואה, וליהנות מהתרמילים הירוקים בשיא טריותם. אמנם במיה היא לא מסוג הירקות שמתחבבים עליך מיד – היא בעלת מרקם רירי ולרוב עטופה בפלומה דקיקה – אך מי שמצליח להתגבר על הרתיעה הראשונית נהנה לא רק מטעם משובח, אלא גם משלל יתרונות תזונתיים. שכן הבמיה עתירה בחלבון, ניאצין, אבץ, נחושת, סיבים תזונתיים, ויטמין A ו-C, חומצה פולית, סידן ומגנזיום. ואם כל זה לא מספיק, היא גם דלה מאוד בשומן רווי.
הבמיה, שמקורה באזור סודן-אתיופיה, נפוצה כיום ברחבי העולם ונקטפת בעיקר בחודשי הקיץ. היא משמשת לרוב בתבשילים ומרקים, אך גם טיגון עושה עמה חסד וביפן היא אף מוגשת בטמפורה. כשאתם קונים במיה טרייה, נסו לבחור תרמילים פלומתיים בגודל 7-10 ס"מ, בצבע אחיד ובהיר. נסו לנקב את התרמיל בעזרת הציפורן – אם לא הצלחתם, סימן שהבמיה רכה מדי ובבישול מרקמה יהיה דביק ועיסתי. אם אתם מתכננים להשתמש בבמיה למרק, תבשיל קדירה או שימורים – בחרו תרמילים מעט קשים יותר.
בזמן שאתם מיינתם ובחרתם לכם את הבמיה, אנחנו ליקטנו עבורכם מתכונים ממיטב השפים, שעושים כבוד לירק הקיצי. רק לבחור, ולבשל. טיפ: כדי להפחית את מידת הריריות של הבמיה, מומלץ לשטוף אותה ואח"כ לייבשה בשמש למשך כשעתיים.
במיה בחרדל
מתכון של ארז קומורובסקי למנה זריזה של במיה במחבת. טיגון זריז, בתוספת שום, בצל, שמן זית ולימון, ינפיק לכם מנה ראשונה בתוך רבע שעה ובלי יותר מדי בלגאן במטבח.
מתכון נוסף שכולל טיגון של הבמיה. טוב, עם כל הבריאות שיש בירק הזה, אפשר לחטוא קצת בטיגון. מה גם שהפריכות המתקבלת שווה את זה. מדובר בסלט מרענן עם בצלי שאלוט וצנונית, שעושה חשק לעצור בחנות הדגים בדרך הביתה.
שף ניר צוק מציע לכם להתפנק עם הבמיה לצד בשר משובח. כמובן שאפשר להחליף את הבייקון באווז אם רוצים גרסה כשרה, אך גם חלק מהפריכות תלך לאיבוד. חוץ ממלח, פלפל, צ'ילי ומיץ לימון – לא צריך תבלינים. הבשר והבמיה עושים את כל העבודה.