תה חם (צילום: SXC)
שימו מים, ובואו לקרוא | צילום: SXC
עוגיות "מכסה" שוקולד צ'יפס

כשר, חלבי

העוגיות המקסימות האלה מכילות שוקולד מריר ומנוקדות בפתיתי שוקולד לבן, שנמסים משמחה במפגש עם כוס משקה חם. מומלץ להגיש כמכסה ולאפשר לשוקולד להתחמם מעט לפני שנוגסים.

החומרים לכ-10 עוגיות גדולות:
3/4 כוס (70 גר') סוכר
130 גר' ביצים (3 ביצים קטנות)
1 כפית תמצית וניל אמיתית
קורט מלח
200 גר' שוקולד מריר 60% קקאו
¼1 כוסות (180 גר') קמח
2 כפיות (7 גרם) אבקת אפייה
4 כפיות (20 מ"ל) שמן
כ-½1 כוסות שוקולד צ'יפס לבן איכותי/ שברי שוקולד לבן

כלי עזר:
סיר מים חמים וקערת נירוסטה (בן מארי)
מערבל + וו גיטרה
קורצן עגול
מערוך
תבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות של 60X40

עוגיות מכסה שוקולד צ'יפס (צילום: דן פרץ, ifeel)
עוגיות מכסה שוקולד צ'יפס. האדים מרככים את השוקולד | צילום: דן פרץ, ifeel

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערת נירוסטה על סיר עם מים רותחים (בן מארי) את הסוכר, הביצים, הווניל והמלח, תוך כדי בחישה של כמה דקות עד שהתערובת חמימה.

2. מעבירים את התערובת לקערת מערבל עם וו גיטרה ומערבלים במהירות נמוכה.

3. ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל, מוסיפים אותו לקערת המערבל ומערבלים 2 דקות.

4. מוסיפים לקערת המערבל את הקמח ואבקת האפייה. מחממים את השמן במיקרוגל, מוסיפים לתערובת ומערבבים ערבוב קצר.

5. משטחים את הבצק, בידיים משומנות קלות, בתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה. מקפיאים לשעתיים.

6. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך, על משטח עבודה מקומח קלות, לעובי של 1/2 ס"מ (העוגייה מתנפחת בתנור, לכן הרידוד צריך להיות דק).

7. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת קורצן, ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים זה מזה. מרדדים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה עד גמר הבצק.

8. מקשטים את העוגיות בשוקולד צ'יפס לבן (או בשברי שוקולד לבן). אופים 6-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות – גם אם העוגיות לא ייראו בשלב זה מוכנות, יש להוציאן מהתנור כדי לקבל מרקם רך ונימוח. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

עוגיות פרח מתובלות

כשר, חלבי

עוגיות פשוטות (רק לכאורה, בפנים מסתתרת גבינת מסקרפונה) בשלושה טעמי חורף קלאסיים – קליפת תפוז מגוררת, קינמון וג'ינג'ר. להשלמת האווירה החורפית, אפשר להגיש אותן כשלישייה על מקל קינמון דק לצד תה מהביל.

החומרים לכ-40 עוגיות:
½2 כוסות (350 גר') קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
120 גר' חמאה רכה
3/4 כוס (70 גר') סוכר
120 גר' מסקרפונה
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל

תוספות התיבול (כל תוספת מיועדת לשליש מכמות הבצק):
50 גר' שומשום, קלוי + 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1/2 כף (5 גר') קינמון טחון
1/2 כף (5 גר') ג'ינג'ר טחון + 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורד

כלי עזר:
מערבל + וו גיטרה
מערוך
קורצן פרח
צנתר בקוטר 8/ קורצן עגול קטנטן
מקלות קינמון דקים וארוכים

אופן ההכנה:

1. מנפים לקערה את החומרים היבשים - הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח.

2. מקציפים בקערת מערבל עם וו גיטרה את החמאה והסוכר כ-5 דקות למרקם אוורירי. מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומקציפים דקה נוספת.

3. מוסיפים לקערת המערבל את הביצה ותמצית הווניל ומקציפים למרקם אחיד ואוורירי. מוסיפים בבת אחת את כל החומרים היבשים ומערבבים כדקה עד קבלת בצק.

4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מערבבים כל חלק בנפרד עם תוספת אחרת (שומשום קלוי ותפוז/ קינמון/ ג'ינג'ר) בקערת מערבל עם וו גיטרה כדקה.

5. מכסים בניילון נצמד כל סוג בצק בנפרד ומעבירים למקרר לשעתיים עד שלושה ימים (או לחודש במקפיא).

6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך לעובי של 3 מ"מ. קורצים בעזרת קורצן פרח צורות של פרחים ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים קטנים זה מזה.

7. מרדדים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה עד גמר הבצק. קורצים חור במרכז כל פרח בעזרת צנתר מס' 8.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-15 דקות, עד שקצות העוגיות מזהיבים (העוגיות עצמן אינן מזהיבות בעת האפייה).

עוגיות פרח מתובלות (צילום: דן פרץ, ifeel)
עוגיות פרח מתובלות. עם תפוז, קינמון וג'ינג'ר | צילום: דן פרץ, ifeel
עוגיות צלחת בעיטור פרחי קקאו

כשר, חלבי

מכינים בצק חמאה רגיל עבור עוגיות הצלחת ושומרים ממנו כמות קטנה עבור עיטורי הפרחים, וממנה מכינים בצק קקאו כהה. מומלץ להגיש את כוס התה על עוגיית הצלחת ולהפתיע את האורחים.

החומרים לכ-10 עוגיות:
200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס (100 גר') סוכר
¾2 כוסות (400 גר') קמח מנופה
1 ביצה מס' 1
1 כף אבקת קקאו איכותית

כלי עזר:
צלחות קרמיקה קטנות (תחתיות) עמידות באפייה
מערבל + וו גיטרה/מעבד מזון
מערוך
צנתר מס' 8/קורצני RFM קטנים בצורת פרחים/לבבות/עיגולים

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערת מערבל עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והקמח עד שמתקבל בצק פירורי. מוסיפים את הביצה ומערבבים כדקה-שתיים עד שהבצק אחיד.

2. מערבבים שישית מהבצק עם אבקת הקקאו ליצירת בצק כהה (מיועד לעוגיות קטנות לעיטור). מכסים בניילון נצמד את שני סוגי הבצק ומעבירים למקרר לשעתיים עד שלושה ימים (או לחודש במקפיא).

3. מרדדים את הבצק הבהיר בעזרת מערוך לעובי של 1/2 ס"מ, וחותכים בעזרת סכין עיגולים גדולים מעט מהצלחות שבחרתם.

4. מניחים את עיגולי הבצק על הצלחות, מהדקים בעזרת הידיים וחותכים בעזרת סכין את שאריות הבצק מהקצוות. שומרים במקרר את הצלחות עם עיגולי הבצק עד האפייה.

5. מרדדים את הבצק הכהה בעזרת מערוך לעובי של 2 מ"מ. קורצים בעזרת צנתר מס' 8 (או בעזרת קורצני בצק סוכר) צורות מהבצק.

6. מניחים את הצלחות המכוסות עיגולי בצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקשטים בעיטורי הבצק הכהה (ראו תמונה). מהדקים קלות בעזרת האצבעות את העיטורים לצלחות.

7. אופים את הצלחות המכוסות בצק בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-20 דקות עד השחמה.

8. מצננים את העוגיות על רשת כחצי שעה. משחררים בעדינות בעזרת סכין קטנה וחדה את העוגיות מהצלחות.

עוגיות צלחת בעיטור פרחי קקאו (צילום: דן פרץ, ifeel)
עוגיות צלחת. דרך מקורית וטעימה להגיש תה | צילום: דן פרץ, ifeel

חטיפי בריאות ביתיים

כשר, קל, מהיר, פרווה

חטיפי הבריאות האלה הם תחליף טעים, קל הכנה והעיקר - לא מעובד, לחטיפי האנרגיה הקנויים. אפשר לאלתר בפיצוחים ובתיבול לפי טעמכם, אך יש לשמור על יחסי הכמויות.

החומרים לכ-30 חטיפים בינוניים (תבנית של 30X40):
4 ביצים גדולות (מס' 1)
1 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס שמן קנולה
1 כף קינמון טחון
1/4 כפית מוסקט טחון
3/4 כוס קמח מלא, מנופה
½2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר ולא אינסטנט)
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס (50 גר') פיסטוקים, קצוצים גס
1/2 כוס (50 גר') אגוזי לוז שלמים
1/2 כוס (50 גר') אגוזי פקאן, קצוצים גס
100 גר' צימוקים קטנים כהים/ חמוציות
1 כפית קליפת תפוז, מגוררת

כלי עזר:
תבנית 30X40
מערוך/קלף
סכין חדה/קלף מתכת
קערת ערבוב גדולה
כף עץ
מטרפה

אופן ההכנה:

1. טורפים בקערה גדולה את הביצים, הסוכר והשמן כדקה עד המסת הסוכר. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים בעזרת כף עץ לתערובת אחידה.

2. מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת האצבעות. מכסים בנייר אפייה נוסף ומהדקים את הבצק בעזרת מערוך/קלף לקבלת משטח אחיד.

3. מסירים מהבצק את נייר האפייה ואופים בתנור שחומם תנור ל-155 מעלות כ-20 דקות.

4. מוציאים מהתנור וחותכים בעזרת סכין/קלף מתכת לגודל הרצוי (ברים מלבנים/ריבועים/מיני בר).

5. מחזירים את התבנית לאפייה נוספת של חצי שעה לייבוש. מצננים היטב ומחלצים את החטיפים מהתבנית.

חטיפי בריאות ביתיים (צילום: דן פרץ, ifeel)
חטיפי בריאות. הרבה יותר בריא מאלה שקונים | צילום: דן פרץ, ifeel

"שקדי" תה

כשר, קל, חלבי

מי לא אוהב שקדי מרק? שיקום הילד (והמבוגר) שיעמוד בפניהם! מכיוון שהתחליף הישראלי לקרוטונים "תפס" בישראל טוב כל כך, חשבנו שכדאי לאמץ אותו, בגרסה מתוקה כמובן, גם לתה. תנו לילדים לדוג אותם בשקט, ואם הם לא בעניין של תה החליפו אותו בחלב.

החומרים:
200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כוס פחות 2 כפות (100 גר') אבקת סוכר
½2 כוסות קמח מנופה
קורט מלח
1 ביצה מס' 1
1 כפית קליפת לימון מגוררת

כלי עזר:
מערבל וו גיטרה/מעבד מזון
מערוך
קורצנים קטנים מאוד (של בצק סוכר) בצורות שונות

שקדי תה (צילום: דן פרץ, ifeel)
שקדי תה. ילדים יכולים לאכול אותם בחלב | צילום: דן פרץ, ifeel

אופן ההכנה:

1. מעבדים במעבד מזון/מערבל את החמאה, אבקת הסוכר, הקמח והמלח עד שמתקבל בצק פירורי.

2. מוסיפים לבצק את הביצה וקליפת הלימון ומעבדים כדקה עד התגבשות הבצק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לשעתיים עד שלושה ימים (או לחודש במקפיא).

3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ. קורצים מהבצק, בעזרת קורצני בצק סוכר קטנים, את הצורות הרצויות (לבבות, פרחים וכד').

4. מסדרים את הצורות הקרוצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה - אין צורך ברווחים משמעותיים מכיוון שהבצק אינו מתנפח. אפשר להקפיא שאריות לשימוש חוזר.

5. אופים את צורות הבצק בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות עד השחמה. מצננים ומגישים לצד כוס תה או בתוך כוס תה (כמו שקדי מרק).

משדרגים: אפשר להוסיף לבצק תבלינים ותוספות כמו 1 כפית קינמון או 1/2 כפית פרג שלם, לטעמים ומראה מתוחכמים יותר.

גריסיני מתוקים

כשר, חלבי

זוהי גרסה מתוקה על בסיס בצק שמרים למקלוני הגריסיני המלוחים והמוכרים. כיף לטבול אותם במשקה חם והכי יפה להגיש אותם בצרור קשור בסרט.

החומרים לכ-30 יח':
1/2 כוס מים פושרים
2 כפות סוכר
15 גר' שמרים טריים
2 כוסות קמח, מנופה
2 כפות שמן זית משובח
1/2 כפית מלח
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
50 גר' צימוקים קטנים כהים

לקישוט:
1 ביצה טרופה להברשה
סוכר גבישי (להשיג בחנויות המתמחות)

כלי עזר:
מערבל עם וו לישה
מערוך
מברשת להברשת ביצה
גלגלת פיצה/סכין חדה

מקלונים מתוקים (צילום: דן פרץ, ifeel)
גריסיני מתוק. הכי כיף להגיש קשור בסרט | צילום: דן פרץ, ifeel

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערת מערבל עם וו לישה את המים, הסוכר והשמרים כדקה. מוסיפים את הקמח, שמן הזית, המלח וקליפת התפוז ומערבבים 5 דקות עד שמתקבל בצק רך הנפרד מן הקערה.

2. מוסיפים לקערת המערבל את הצימוקים ומערבבים דקה נוספת. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים במגבת (או בניילון נצמד) ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מוציאים מן הבצק את האוויר ומרדדים על נייר אפייה מקומח בעזרת מערוך - הבצק יתכווץ מדי פעם, מניחים לו לנוח וחוזרים על הפעולה עד שמתקבל מלבן בגודל נייר האפייה ובעובי של 5 מ"מ.

4. מורחים את הבצק בביצה הטרופה, ובעזרת גלגלת של פיצה/סכין חדה חותכים אותו לפסים ברוחב של 5 מ"מ. מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 1 ס"מ זה מזה.

5. מפזרים על פסי הבצק כמות נדיבה של סוכר גבישי ואופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות כ-12-15 דקות - הגריסינים צריכים להיות שחומים אך לא אפויים מדי. מצננים ומגישים.

עוגיות פרלין קקאו

כשר, קל, חלבי

עוגיות קקאו פשוטות אלה זכו לכמה טוויסטים קטנים כמו חיתוך דמוי פרלין, מתיקות מעודנת ותוספות לא שגרתיות (כמו מלח גס ופולי קפה) שהפכו אותן לעוגיות מתוחכמות הקורצות בעיקר לחיך בוגר ואנין.

החומרים לכ-50 עוגיות:
200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
סוכר חום בהיר
½1 כוסות קמח, מנופה
1/4 כוס קקאו כהה מאיכות טובה
קורט מלח
1 חלמון ביצה מס' 1
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

לקישוט:
1 ביצה טרופה להברשה

תוספות: גבישי מלח גס, פולי קפה שלמים, ג'ינג'ר מסוכר חתוך לקוביות קטנות, פולי קקאו גרוסים, קליפות תפוז מסוכרות

כלי עזר:
מעבד מזון
תבנית רינג מלבנית/תבנית מרובעת
מערוך
מברשת לביצה
סט קורצנים מרובעים

עוגיות פרלין קקאו (צילום: דן פרץ, ifeel)
עוגיות פרלין. עוגיות פשוטות בלוק של מיליון דולר | צילום: דן פרץ, ifeel

אופן ההכנה:

1. מעבדים במעבד מזון את החמאה, הסוכר החום, הקמח, הקקאו והמלח, עד שמתקבל בצק פירורי. מוסיפים את החלמון והווניל ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.

2. משטחים את הבצק (בעודו רך) ברינג מרובע או בתבנית אפייה מרובעת לעובי של 8 מ"מ, ומעבירים למקרר לשעתיים עד שלושה ימים (או לחודש במקפיא).

3. מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים בעזרת קורצן מרובע ריבועים בגודל פרלין (אפשר לחתוך בעזרת סכין).

4. מסדרים את ריבועי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 1 ס"מ זה מזה. מורחים בביצה הטרופה ומקשטים בתוספות (מלח גבישי, פול קפה וכו').

5. אופים את ריבועי הבצק בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך כ-15 דקות, או עד שהבצק יציב למגע (יש להיזהר מייבוש יתר - בצק קקאו יכול להיראות לא אפוי אך להיות מוכן). מקררים ומגישים בתוך קופסת פרלינים או בצלחת חגיגית.

* הכנה ומתכונים: מירי ארזי, רשת "מתוקה", צילום: דן פרץ, סטיילינג: עמית פרבר

* מתוק לה מתוק: ניחוח קפה מהביל על הבוקר, כריכים טובים הנעשים על המקום, שלל עוגיות טובות מבית אמא וספה אחת נוחה כדי לשבת – זהו סיפור ההתחלה הצנוע של רשת "מתוקה", שהסניף הראשון שלה נפתח ב-1998 בנווה צדק. כיום מתוקה היא רשת חנויות קונדיטוריה ובתי קפה בתל אביב, וכל מוצרי הקונדיטוריה עדיין נעשים בעבודת יד ובדגש על אסתטיקה מוקפדת של המוצרים ושל אריזתם. בין המאפים של הרשת אפשר למצוא עוגות, עוגיות, מאפים מתוקים ומלוחים, שוקולד ומעדנים. בשנת 2004 הושק שירות מתוקה Roomservice – מגשי אירוח ארוזים ואלגנטיים המיועדים לאירועים קטנים, לישיבות משרד ולקוקטיילים. רשת מתוקה: טל' 1-700-723-723

 * הכתבה התפרסמה באתר ifeel. לקבלת גיליון במתנה לחצו כאן

 >> אתם אתם בכלל בקטע של עוגה, שלפחות תהיה שמרים שוקולד
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק