אמפנדס בשר (צילום: istockphoto)
אמפנדס. כיסונים ארגנטינאיים במילוי בשר | צילום: istockphoto
אמפנדס / MAGIG

המרכיבים:
לבצק (כ-17 יחידות לא גדולות):
300 גרם קמח לבן רגיל מנופה
כפית מלח
כף שמן
כ-3/4 כוס מים או "כמה שנכנס" כדי לקבל בצק רק, גמיש ולא דביק

למילוי:
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
3-4 כפות שמן זית
250 גרם בשר בקר טחון
1 קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות
1 גמבה קטנה חתוכה לקוביות
1 עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות (ללא גרעינים)
כמה זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים (לא חובה)
מלח ופלפל שחור

להברשה:
ביצה בלולה עם כף מים

אופן ההכנה:

1. לשים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק רק וגמיש, ומכסים במגבת עד השימוש.

2. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים שום ומטגנים עוד שתי דקות.

3. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, עד שהבשר נפרד והופך להיות גושים קטנים.

4. מוסיפים את הירקות, מלח ופלפל ומטגנים עוד כמה דקות, תוך ערבוב מתמיד. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים לחלוטין, ואם יש נוזלים – מסננים אותם.

5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק.

6. חותכים לריבועים בגודל של כ-10X10 ס"מ. מניחים במרכז כף גדולה של מילוי, סוגרים לצורת משולש ומהדקים היטב בצורת מזלג.

7. מחממים תנור ל-180 מעלות.

8. מניחים את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה הבלולה במים. אופים כ-30 דקות או עד שמזהיב.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אמפנדס

מוסקה מחצילים אפויים עם בשר בקר / orugasan

הרכיבים:
מעט שמן
0.5 ק"ג בשר בקר טחון איכותי
3 חצילים גדולים וארוכים
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
5 עגבניות בשלות
1 כף רסק עגבניות
חופן חמוציות מיובשות (לא הסוג המתוק והמסוכר, אלא החמצמץ)
1 כוס יין לבן יבש
1 כוס מים
מלח, פלפל, פפריקה אדומה

אופן ההכנה:

1. חותכים את החצילים לאורך לפרוסות דקות, ומשרים במים עם מלח לרבע שעה (ככה החציל יספוג מינימום שמן).

2. בינתיים מכינים את הבשר: מחממים בסיר עבה מעט שמן ומטגנים את השום והבצל עד הזהבה.

3. מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומפרקים אותו בזמן הטיגון כדי שלא ייווצרו גושים.

4. חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לסיר. משאירים על האש 2-3 דקות ומוסיפים את הרסק והתבלינים.

5. מוזגים לסיר את היין ומשאירים על האש עם מכסה פתוח, כדי שהאלכוהול יתאדה. בינתיים קוצצים את החמוציות לפרוסות קטנות. מוסיפים לסיר את החמוציות ואת כוס המים, מערבבים ומשאירים על אש נמוכה ללא מכסה כ-40 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות.

6. בינתיים חוזרים לחצילים: מוציאים את הפרוסות מהמים, סוחטים מעט ומסדרים על תבנית אפייה. מברישים במעט שמן זית ובוזקים מלח ופלפל.

7. מכניסים את החצילים לתנור עד שישחימו מעט.

8. כשתערובת הבשר מוכנה, מכינים תבנית אפייה ומסדרים שכבת חצילים ושכבת בשר לסירוגין.

9. מסיימם עם שכבת חצילים (תבחרו את הפרוסות המוצלחות יותר), מהדקים מעט ומכניסים לתנור לעוד 15-20 דקות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מוסקה מחצילים אפויים ובשר בקר

מוסקה מחצילים אפויים (צילום: orugasan, אפונים - מתכונים לחיים בריאים)
מוסקה מחצילים אפויים. אפילו יש כאן אלמנט דיאטטי | צילום: orugasan, אפונים - מתכונים לחיים בריאים

קובה בורגול מטוגנת עם בשר / אילנית12

חומרים (כ-20 יחידות):
לקובה:
כוס וחצי סולת
חצי כוס בורגול דק, מושרה במים רותחים כשעה ומסונן היטב היטב
חצי כפית-כפית פפריקה מתוקה (תלוי כמה אדמדמות אתם רוצים שהקובות ייצאו)
מלח ופלפל שחור

למילוי:
שמן קנולה לטיגון
בצל קטן קצוץ דק
ככוס בשר טחון
בהרט לקובה/לבישול
מלח
מעט כמון
פטרוזיליה קצוצה(לא חובה)
תבלין לבשר/קציצות
פלפל שחור
צנוברים או שקדים מולבנים חתוכים לרצועות דקות

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם המילוי: מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשר והתבלינים וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-20 דקות. מדי פעם מערבבים ומוערכים את הבשר במזלג.

2. מסננים את התערובת, מוסיפים את הצנוברים/שקדים ומצננים היטב.

3. מכינים את הבצק: מסננים היטב את הבורגול עד שכל הנוזלים יוצאים (לוחצים עליו בגב כף היד). מוסיפים את שאר החומרים ולשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה. אם הבצק לא מתגבש לאחר כמה דקות של לישה, מוסיפים כף מים קרים.

4. מרטיבים את הידיים, מכינים מהבצק כדורים, יוצרים בכל כדור גומה וממלאים בתערובת הבשר. סוגרים היטב ומניחים בצד (מדי פעם חוזרים ומרטיבים את הידיים).

5. מטגנים בשמן עמוק חם עד להזהבה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קובה בורגול מטוגנת עם בשר

קובה בורגול מטוגנת (צילום: אילנית12, פורום המתכונים של תפוז)
הקובה של אילנית12. איזה חמודים | צילום: אילנית12, פורום המתכונים של תפוז

מפרום מבית אמא / מתכון של bigjack

המרכיבים:
תפוחי אדמה
חצילים

לקציצות:
1-2 קילו בשר טחון
2 ביצים
1-2 חבילות פטרוזיליה
2 פרוסות עבות של חלה, מושרות במים וסחוטות
בצל גדול קלוף
קינמון
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
קמח מצה או פירורי לחם

לציפוי הקציצות:
קמח
4 ביצים (לפחות)
1 רסק עגבניות קטן
מלח

לתבשיל:
בצל
עגבניות
תפוחי אדמה
חציל
סלרי (גבעולים ועלים)
2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
מלח ופלפל
קינמון
שמן

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ורחב מסדרים שכבות של פרוסות ירקות לפי הסדר: בצל, מעל עגבניות, מעל תפוחי אדמה ומעל חציל. בין השכבות ממליחים ומפלפלים מעט.

2. פורסים תפוחי אדמה וחציל לפרוסות בעובי של כ-2-3 ס"מ, ובכל פרוסה עושים חתך באמצע כמעט עד הסוף (שיהיה מעין סנדוויץ' שהסוף שלו דבוק). ממליחים את הפרוסות לריכוך.

3. שמים במעבד מזון את חומרי הקציצות חוץ מהבשר וקמח המצה, מעבדים עם להב מתכת עד לקבלת עיסה ומוסיפים אותה לבשר. לשים בידיים. אם מרגישים שהתערובת רטובה מדי מוסיפים מעט קמח מצה או פירורי לחם.

4. לוקחים מעט מתערובת הבשר ומגלגלים לקציצה עגולה (בגודל כדור פלאפל גדול). דוחפים אותה באמצע של פרוסת תפוח אדמה, וממשיכים כך עם כל תערובת הבשר וכל פרוסות הירקות (אפשר להכין גם קציצות ללא ירקות, או למלא פרחי כרובית, תחתיות ארטישוק, קישואים עגול, בצלים או עגבניות).

5. מחממים מחבת עמוקה עם שמן. מערבבים טוב את הביצים עם רסק העגבניות וממליחים.

6. מקמחים את הקציצות, טובלים בתערובת הביצה, מטגנים בשמן החם עד שמשחים מצד אחד, הופכים ומטגנים עד השחמה גם בצד השני.

7. מסדרים את הקציצות המטוגנות בשכבות על הירקות בסיר: בתחתית אלו עם תפוחי האדמה, מעליהן הקציצות הריקות ולמעלה אלה עם החציל.

8. בסיר קטן מחממים ככוס משמן הטיגון (לא חובה אבל מומלץ) עם 2 קופסאות רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור והרבה קינמון (2-3 כפות מינימום). מערבבים טוב ומוסיפים לאט כליטר מים רותחים.

9. שופכים באטיות את הרוטב על הקציצות, ואם צריך מוסיפים מעט מים רותחים שיגיעו כמעט עד גובה הקציצות.

10. מסדרים מלמעלה את גבעולי הסלרי ומפזרים מעט פלפל שחור. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית (שירתח כל הזמן) כ-3 שעות, עד שרוב הנוזלים נספגים (מומלץ לבשל על פלטה, למניעת שריפת התחתית).

>> הסתבכתם? כל התהליכים מפורטים ומצולמים כאן

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מפרום מבית אמא

מפרום מבית אמא (צילום: bigjack, אוכל וחיות מבית טוב)
מפרום מבית אמא. המון עבודה, אבל שווה | צילום: bigjack, אוכל וחיות מבית טוב

לחמעג'ון / מתכון של תותי655

המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
כוס וחצי מים
4 כפות שמן זית
כף סוכר
כף מלח

למלית:
2 בצלים גדולים קצוצים
400 גרם בשר טחון
4 כפות עגבניות מרוסקות או 2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס צנוברים
מלח, פלפל
פפריקה
תבלין מרוקאי לקציצות (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. לשים את חומרי הבצק במיקסר במשך 7-8 דקות, עד שמתקבל בצק יחסית רך אבל גמיש ונעים. אם צריך מוסיפים עוד מים. מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

2. מטגנים את בצל עד הזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהוא משנה את הצבע. מוסיפים עגבניות, צנוברים ותבלינים ומצננים. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומעצבים לעיגולים או אליפסות. אופים 10 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים את המלית ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.

4. מגישים עם טחינה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: לחמעג'ון

חציל ממולא בשר / מתכון של baronm10

הרכיבים:
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות
שמן זית
8 עגבניות אדומות
1 קופסה רסק עגבניות
2 כוסות מרק עוף
3 חצילים בינוניים
600 גרם בשר בקר
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
שבבי צ'ילי חריף

חצילים ממולאים בשר (צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב)
חצילים ממולאים. מה שנקרא "סירות" | צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את השום ומערבבים.

2. מגררים פנימה את העגבניות הטריות, ומוסיפים את רסק העגבניות ומרק העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מתבלים ומבשלים כחצי שעה.

3. מכינים את החצילים: חותכים אותם לחצי לאורכם, ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף. משאירים מעט מבשר החציל, כך שנוצרות סירות. ממליחים ומניחים ל-20 דקות. את התוכן שהוצאנו קוצצים גס.

4. מכינים את מלית הבשר: מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את בשר החציל הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב, עד שהחציל משנה את צבעו לבהיר. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהוא מתפורר לגמרי .מוסיפים שתי מצקות מרוטב העגבניות שהכנו, טועמים ומתקנים תיבול.

5. שוטפים את סירות החצילים מהמלח ומנגבים היטב בנייר סופג. מטגנים אותם בשמן זית טיגון קל, משני הצדדים, ומוציאים לקירור.

6. מחממים תנור ל-220 מעלות. ממלאים את הסירות בתערובת הבשר, מסדרים בתבנית ויוצקים מהרוטב עד לגובה פני החצילים.

7. מכסים בנייר אלומינים ואופים שעה. מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חציל ממולא בשר

פלפלים ממולאים (צילום: איריס שמש, פורום המתכונים של תפוז)
פלפלים ממולאים. טוב, זאת כבר קלאסיקה | צילום: איריס שמש, פורום המתכונים של תפוז
פלפלים ממולאים / מתכון של איריס שמש

המצרכים :
2 כוסות אורז פרסי
6-10 פלפלים, ללא החלק העליון, שטופים ונקיים מתוכן
500 גרם בשר טחון
1 גזר גדול מגורר
1 עגבנייה בשלה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתושות
100 גרם רסק עגבניות
½ כפית כמון1 כפית תבלין " פילדלפיה" (לא חובה)
קורט כרכום
פפריקה מתוקה/חריפה לפי הטעם
1 כפית סוכר
מלח ופלפל

לרוטב:
100 גרם רסק עגבניות
2 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבשר :מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את השום והגזר ומטגנים במשך דקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים במשך 10 דקות תוך ערבוב.

2. מוסיפים רסק עגבניות, סוכר ועגבנייה ומתבלים בכל התבלינים. מוסיפים ככוס מים רותחים ומבשלים כ-3/4 שעה, עד שהבשר מוכן. לקראת סוף הבישול מצמצמים את הנוזלים.

3. מכינים את האורז חלקית בלבד: שוטפים את האורז ומטגנים במעט שמן, מוסיפים 3 כוסות מים וממליחים. מבשלים ללא מכסה עד שכל הנוזלים מתאדים, ומסירים מהאש .

4. מערבבים את האורז והבשר וממלאים את הפלפלים בתערובת. את מה שנשאר מהתערובת משאירים בצד להמשך.

5. מכינים את הרוטב :מטגנים שום בסיר ומוסיפים רסק עגבניות. מתבלים במלח ופלפל ומסדרים את הפלפלים הממולאים. ביניהם מפזרים את יתרת התערובת.

6. מבשלים כדקה על אש גבוהה. מוסיפים מים כך שיגיעו עד כ-3/4 מגובה הפלפלים, ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה, עד שהפלפלים מתרככים. מגישים חם.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פלפלים ממולאים

>> מסעדות הפועלים הכי טובות באזור תל אביב