מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.
אם אתם דווקא מהצד האשכנזי של המפה, או סתם אוהבים קציצות דגים עם מתיקות מסוימת, אתם חייבים את המנה הזו על שולחן החג שלכם. ואל תשכחו להניח פרוסת גזר על כל קציצה, אחרת איך ידעו שזה גפילטע פיש?
הקציצות המתוקות שראש השנה לא שלם בלעדיהן|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
גפילטע פיש של מסעדת השקד
קציצות הקרפיון הן מאכל כה ייחודי, עד שאין מי שנותר אדיש אליו: או שאוהבים או שמתעבים. לטובת האוהבים, שמבחינתם לא יכול להיות יותר מדי גפילטע בארוחה אחת, הנה מתכון נוסף. רק אל תשכחו את החזרת.
מנה מנצחת של חיים כהן. דגים בקארי וסויה|צילום: דניאל לילה
דגים בקארי וסויה
המתכון הקודם עשה לחם חשק למנה אסיאתית? אם כבר, אז עד הסוף. השף חיים כהן לוקח את שולחן החג שלכם עד לתאילנד, עם אינטיאס בקארי אדום, בתוספת פולי סויה, דלעת וכוסברה.
אחרי שמנקים אותם מהעצמות, הסרדינים המטוגנים נראים ממש כמו שניצלונים קטנים, רק ברוח ראש השנה. ביום חול תוכלו להגיש לצדם צ'יפס ותקבלו גרסה ישראלית למנה הבריטית הקלאסית - פיש אנד צ'יפס.
הכי טעים בתיבול בסיסי. דג בתנור|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
דניס בתנור
היופי בדניס הוא שאין לו צורך בתבלינים אקזוטיים על מנת להרשים בטעמו. רק שימו אותו בתנור עם קצת מלח, פלפל, שום, שמן זית ורוזמרין - והעסיסיות הטבעית שלו כבר תעשה את כל העבודה.
ניגודים לא רק נמשכים, הם גם טעימים. השילוב בין העסיסיות והרכות של נתחי הטונה לבין פריכותם וחמיצותם הרעננה של מרכיבי הפטוש, ירימו את הארוחה שלכם לגבהים חדשים.