גורמה לראש השנה: מתכוני דגים של מיטב השפים
משדרוג לחריימה הקלאסי ועד למנות דג תאילנדיות מורכבות – מיטב השפים מציעים מה כדאי לכם לעשות עם הדג שלכם בחג הקרוב
מרגישים שהחריימה הקלאסי קצת נדוש? השף יניב לוזון מציע מתכון איתו תוכלו להפתיע את כל הדודות עם המנה הקלאסית, בתוספת גרגרי חומוס נימוחים, עלי מנגולד וכרשה מוקפצת.
גפילטע פיש קלאסי
אם אתם דווקא מהצד האשכנזי של המפה, או סתם אוהבים קציצות דגים עם מתיקות מסוימת, אתם חייבים את המנה הזו על שולחן החג שלכם. ואל תשכחו להניח פרוסת גזר על כל קציצה, אחרת איך ידעו שזה גפילטע פיש?

גפילטע פיש של מסעדת השקד
קציצות הקרפיון הן מאכל כה ייחודי, עד שאין מי שנותר אדיש אליו: או שאוהבים או שמתעבים. לטובת האוהבים, שמבחינתם לא יכול להיות יותר מדי גפילטע בארוחה אחת, הנה מתכון נוסף. רק אל תשכחו את החזרת.
פילה סלמון ואספרגוס
הרימון, אחד מסמליו של החג, משתלב יופי במנה הזו. פילה סלמון עם אספרגוס מאודה, ולידו רוטב רענן ונפלא של שמנת, רימונים ובצל ירוק. מנה קלילה למי שהולך על ארוחה חלבית.

פילה דג ים עם סלסת אננס וטרגון
מתכון טרופי פיקנטי, שייתן גוון אחר לארוחת החג. כל דג ים יכול להתאים למנה הזו, שמשלבת טעמי ים עם קצת מתוק וקצת חריף, שיהיה קצת מעניין בפה.

המתכון הקודם עשה לחם חשק למנה אסיאתית? אם כבר, אז עד הסוף. השף חיים כהן לוקח את שולחן החג שלכם עד לתאילנד, עם אינטיאס בקארי אדום, בתוספת פולי סויה, דלעת וכוסברה.
דג לוקוס צלוי
מנה זריזה וקלה להכנה מאין כמוה. הדג עסיסי, הירקות מוסיפים בריאות וצבעוניות, ובאמת שאי אפשר לבקש יותר ממנה שלוקח 20 דקות להכין.
סרדינים מטוגנים בפירורי לחם
אחרי שמנקים אותם מהעצמות, הסרדינים המטוגנים נראים ממש כמו שניצלונים קטנים, רק ברוח ראש השנה. ביום חול תוכלו להגיש לצדם צ'יפס ותקבלו גרסה ישראלית למנה הבריטית הקלאסית - פיש אנד צ'יפס.

דניס חמוץ מתוק עם טבעות בצל
מתכון למנה רעננה של פילה דג ברוטב חמוץ מתוק שהוא גם מעט פיקנטי. השף מאיר דנון מוסיף לדג טבעות בצל מטוגנות וקרי ספיות כדי להעצים את חגיגת הטעמים.

היופי בדניס הוא שאין לו צורך בתבלינים אקזוטיים על מנת להרשים בטעמו. רק שימו אותו בתנור עם קצת מלח, פלפל, שום, שמן זית ורוזמרין - והעסיסיות הטבעית שלו כבר תעשה את כל העבודה.
טונה צרובה עם סלט פטוש לבנוני
ניגודים לא רק נמשכים, הם גם טעימים. השילוב בין העסיסיות והרכות של נתחי הטונה לבין פריכותם וחמיצותם הרעננה של מרכיבי הפטוש, ירימו את הארוחה שלכם לגבהים חדשים.